Jump to content

Tuning ovjesa vašeg Renault-a

ZD1400RT

Recommended Posts

samo,pa onda treba i gušće ulje...to onda više nisu tvornički amortizeri

da skratim jeftinog i kvalitetnog spuštanja nema do 3-4 cm niti netreba kratiti amortizere ali bi bilo poželjno da se skrate da bude bolje napravljeno

više od toga je obavezno jer ce stup amortizera lupati u dno.

i onda kažu ljudi da na spuštenom autu traju krace orginalni amortizeri

traju krace jer se posao ne napravi kako treba

Kolega prodaje set na forumu.. ako se ne varam 2200 kn... WEST vidi jel mozes to srediti neces se prevariti :)

set koni amoritzera i h&R opruga ako se sjecam :)

Nesto me zanima...Naime,imam zelju promijeniti ovjes na svom Cliu...Pucam na gewinde,ali se bušta bas ne slaze samnom...Kako trenutno nema "na lageru" polovni Koni ili Blinstein za sporta,zanima me mogucnost preinake amortizera sa obicnog na sporta.Zanima me da li je to izvedivo i ako je da li je isplativo/sigurno/jednostavno?

Zahvaljujem...  :dada:

MBC parts tu pored Osijeka (ako se ne varam) rade momci svasta... xD 

Proguglaj malo o firmi ... rade sve na orginalnim stvarima!

Ima tko iskustva sa FK amortizerima i oprugama na sportu? U Autoprocentru : http://www.autoprocentar.hr/  imaju akciju ovaj mjesec po 1500 kuna set. Prijatelj mi je imao na Golf 2 nove FK gewinde i ostao sam u soku kako su gewinde bile dobre. U ekstremnim situacijama guza bi se eventualno "pomjerila",ali nista sta se nije dalo ispravit,dok po rupama auto uopce nije bio previse tvrd.

Znam za onu,koliko para-toliko muzike,ali jednostavno trenutno nemam za izdvojit za neke kvalitetne gewinde ili kvalitetne amoritzere (4000 kn +).Racer sam u dusi,i vise volim stisnut Clia nego mamu vidjet ali jednostavno nemam vremena za to (posao,faks,ostale obaveze) tako da to eventualno "odradim" dok idem na posao,na faks ili ostalo u nadi da me "pajkan" ne snimi negdje. Ali opet,novo je novo i misljenja sam da bi trebale odraditi svoje... Ili mozda ne? uffff.jesam se raspisao... :D

Sta vi mislite o tome?

dečki kupujte samo provjerenu robu,da nebudete istu stvar dva puta plačali,sto se tiče fk seta sam negdje procitao da su bolji od bilo kakvih opruga na orginal amortizerima,s obzirom da se kupe za cjenu prosjecnih opruga mislim da je to bolja investicija...

• 11 months later...

Meni su na Cliu H&R gewinde. Imaju namistanje visine i nagiba za prednja kola.

Po mome gustu su malo premekane, ali je zato dosta udoban. Da se razumijemo, mater kad se vozi kaze da joj bubrizi otpadaju, ali navika sam 3godine u Polu kup koji je imao gewinde za Grobnik i ostale krugove, tako da razmisljam da na ovo stavim malo tvrde opruge.

Ali uglavnom, jako sam zadovoljan sa ponasanjem auta u zavojima i po grbama.

Edited by Goran89

• 4 months later...

low budget gewinde .. ocekuj da dobro izgleda ali izgled ne prati performanse.

Svak nek si procjeni za sta mu treba ;)

Onako laički.... Bilsteinovi B6 amortizeri za Clio II bez opruga koji nisu podesivi koštaju dvostruko više od toga pa ne znam koliko ovo može biti dobro.

Pozdrav,

da li je netko imao ove amortizere i opruge na autu (http://www.njuskalo.hr/podvozje-ovjes-dijelovi/gewinde-renault-clio-2-oglas-5901248). Naime kolega s posla ih je kupio za pola i kaže da je zadovoljan.

Ako netko ima info bio bih mu zahvalan.....

Pozz  :D

za izgled dobro (dosta nisko idu), za performanse, ne bas.... ovisi sto zelis...

za izgled dobro (dosta nisko idu), za performanse, ne bas.... ovisi sto zelis...

Danas je jedan frend rekao da je taj TA Technix katastrofa, tako da moram dalje u potragu  :cool:

u svakom slucaju gevinde stavi. a ne ko ja da se je*em s oprugama svaki dan mjesec. das malo vise para ali si na miru

Druze. Iskreno. Ako si u situaciji stisni malo vise dupe i uzmi kw.

Nisam imao ta tecnix ali sam dosta lose cuo i pretezno ih kupuju na golf 2.... ja sam imao ap. I zadovoljan sam bio. Kako sam uzeo kw. Paf.... skroz druga dimenzija. Ali i duplo vose kosta.

Nije se za igrat s ovjesom i kočnicama. Bolje uložit malo više love pa si miran i još imaš garanciju na to!

Frend mi ima te TA Technix na seat ibizi, ja imam na cliu kw. razlika je nebo i zemlja. Njegov je auto tvrd da se nemos vozit u njemu, za razliku od mojeg, a isto su spusteni.

Kako kazu, koliko para toliko muzike. :blush:

Ja nividim za sta vam trebaju gewinde sem za ubijanje do maksimuma u pod gde se hod vec i onako previse skrati. Moj je poprilicno spusten na original (amortima) i nigdje ne osjetim da mi trebaju tvrdji amorti niti je ikad nabio do kraja amort da bi me zabrinulo.

Svojevremeno dok sam vise bio zaludjen za tuning a ne voznost sam se raspitivao i vecina je rekla da su tvornicki amorti (uz eventualno kracenje klipa) i vise nego dosta uz tvrdje i nize opruge. I da za vozbost tek pri extremno zestokoj voznji mozes iskoristiti tu tvrdocu a do tad samo smanjujes upravljivost po cesti. I slazem se s njihovim izjavama. A tvrdocu i onako odredjuju opruge. Kad se vec osjeti da amort koci i pri sabijanju onda ....

za drugo i nisu

ako misliš auto max spustiti i da ga naknadno možeš dignuti kupi gewinde

ukoliko misliš spustiti auto 3-4 cm ti netrebaju gewinde

kupiš opruge tvornickim amortizerima skratiš stupove

podesiš tvrdocu i nanovo ih napuniš.

jbg da potrošiš 2000-3000 kuna ali napraviš pravu stvar

Pozdrav,

da li je netko imao ove amortizere i opruge na autu (http://www.njuskalo.hr/podvozje-ovjes-dijelovi/gewinde-renault-clio-2-oglas-5901248). Naime kolega s posla ih je kupio za pola i kaže da je zadovoljan.

Ako netko ima info bio bih mu zahvalan.....

Pozz  :D

...ja se vozim na ta technix gewindama već 50 000km i nisam primijetio nikakve probleme...

• 3 weeks later...

Pozdrav.

Sto bi bilo najbolje staviti na mojeg auteka, trebao bi sve zamijeniti (amortizere i opruge). Nije sportski tak i tak, konja malo ima koliko ima, ali svejedno se dosta naginje u zavojima i kod kočenja pa me izluđuje. Ovjes je na kraju života pa bi htio staviti nešto pošteno. Gewinde ne trebam zbog već navedenih razloga, već neki pošteni komplet običnih komponenti. Nije mi ni plan ubit auto u pod za šminku, već da bolje drži cestu.

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.