Jump to content

Skidanje krovnog tapecirunga Renault 5 GTT


živac

Recommended Posts

ako mi netko može objasniti kako skinuti krovni tapecirung na GTT(naravno bez da ga strgam :bigl: ) i s čime ga kasnije zaljepiti..

:hey:

p.s. može i kakva slikica :zubo:

Link to comment
Share on other sites

Trebas skinuti sve okolne plastike. Znaci sve. One oko zadnjih prozora, one iznad prednjih vrata, one od A nosaca i onu iznad vrata gepeka. Odvidati moras stitnike od sunca i tada ti ostaje samo tapecirnug koji je ljepljen za krov. najbolje ti je kupiti spatulu (onu zidarsku za navlacenje zidova) i krenuti od gepeka. Znaci otvoris vrata od gepeka i lagano kidas ljepilo izmedju krova i tapecirunga sa spatulom. Cime ga vratiti nazad jos nisam otkrio jer za sada mi nije uspjelo sa dvostranom ljpljivom trakom i ljepilom u spreju.

p.s. Ne smijes ga izlčomiti jer je to u biti presani karton koji je nakon godina jako omeksao. Gdje god ga savijes ostaviti ce ti ostecenje i nece ti lijpo drzati krovnu kupolu. Ja sam svog impregnirao sa ljepilom za parkete 8ima vlakna u sebi) i sad je kompaktan.

Edited by jure
Link to comment
Share on other sites

Jure, hvala!! :dobroje:

ima jo š netko koju pametnu?? s čime zaljepiti nazad? :nezna:

Link to comment
Share on other sites

Ja cu sada probati sa samoljepljivom cicak trako. Znaci, jedan kraj zalijepiti na krov, drugi na tapecirung i onda uhvatiti zajedno.

Silikon i druga ljepila ne "rade" bas najbolje jer mi se cini da nema dovoljno zraka da se osuse i ukrute do kraja. Da se krov kojim slucajem moze lijepiti dio po dio onda bi to bilo OK. Ovako kad se stavi sve komplet gore i jos se vezuju dvije totalno drugacije termicki (lim i karton) povrsine ljepilo je totalna pusiona.

Link to comment
Share on other sites

e sad sam se sjetio da ima susjed neko ljepilo s kojim postavlja one gumene ploče po igralištima,vrtičima i slično... znači na beton se lijepi.... crno neko posebno ljepilo :nezna:

hm to bi moglo možda držati...

budem ga pitao kaj je to, kolko se suši itd...

Edited by zivac
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Jure jesi saznao kako zaljepiti nazad tapecirung??

ja se spremam skidati sad :doh:

Link to comment
Share on other sites

Kupi Parabond ljepilo u tubi (tuba kao silikonska)..Ja sam lijepio na Vectri A "tapacirung" haube motornog prostora, i nije otpalo niti nakon 2,5 godine..Istisni iz tube na neki karton, i ona uzmi spartlu i nanesi ga ravnomjerno na tapacirung i zalijepi :D

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.