Jump to content

Ne radi daljinsko


Guest

Recommended Posts

Pozdrav,

imam problem sa daljinskim zaključavanjem na Cliu 2,

na ključu kada se stisne tipka za daljinsko otključavanje/zaključavanje treperi crvena lampica i ne otključava/zaključava se auto.

Probao sam sa 3 nove baterije ali se ništa ne mijenja. Ista stvar se događa i na drugom ključu. Auto normalno pali i ništa unutra ne svijetli. centralno se normalno zaključava7odključava na tipku u autu.

Dali je netko imao takav problem ili možda zna riješenje.

Hvala

Link to comment
Share on other sites

Imo sam ja, u servisu rekli da nest ne valja sa kljucem, i sredili u roku 10 min, previse sam na daljinu otkljucaval..

Probaj sa rezerevnim kljucem, ako ni to ne funkcionira onda nebih znao..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ok, stari je post, ali da spomenem svoje iskustvo.

Clio 2004. odjednom prestalo raditi daljinsko centralno. Naravno kao informatičar u duši zaključio sam da reset ne može škoditi.

Skinuo klemu s akumulatora, pričekao pola minute, pritegnuo natrag.

Test otključ/zaključ, radi, ok idemo na pivu.

Pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

pozdrav..

 

evo da se i ja priključim istom problemu ali isprobana metoda iz gornjeg posta ne pali..

ima li još netko kakvu ideju?

 

dali neko zna to u kljču tj koji dio odreuje kod?

Link to comment
Share on other sites

pozdrav..

 

evo da se i ja priključim istom problemu ali isprobana metoda iz gornjeg posta ne pali..

ima li još netko kakvu ideju?

 

dali neko zna to u kljču tj koji dio odreuje kod?

 

Imao sam ja tih problema sa Lagunom 1, imala je blokadu motora i alarm, oslabile baterije u ključu i odjednom sve zablokiralo, no ja ga nisam mogao niti upaliti, zvao sam Renault servis gdje su mi rekli da moraju reprogramirati ključ i centralnu jedinicu što bi bilo oko 500 kn. Ja sam malo prosurfo i naišo na puno takvih ljudi sa istim problemom, te sam nabaso na neki programčić koji rješava taj problem. U njega sam upisao kod motora tj. neke znamenke sa motora, izbacio mi kod, koji sam ukuco preko putnog računala u autu i nakon toga sam ga upalio, ali mi daljinsko nije radilo nakon toga.. Kupio sam neko daljinsko na Njušakalu za 150 kn, čovjek mi ugradio za 150 kn, tako da sam uštedio 200 kn.. 

Kod tebe je problem malo drugačiji pošto mislim da ti možeš pokrenuti motor.. Vjerujem da i za tvoj problem postoji neka caka za usklađivanje kioda sa ključa, samo treba vidit koja, vjerojatno nije nešta komplicirano.. 

Koji je sistem daljinskog kod tebe infracrveni ili ovaj modernij, godina automobila?

Link to comment
Share on other sites

2001 je clio. Da. Meni auto pali vozi ali centralno je riknulo. Kod rezervnog kljuca mi je kontra situacija. Zato pitam koji dio kljuca je za kod, tj. dali kod blokade ima veze s plocicom na kojoj je tipkalo ili kako.

Link to comment
Share on other sites

@pufy

Nisi naveo, ali pretpostavljam da ti unutrašnji botun za centralno zaključavanje radi. Također pretpostavljam da si provjerio bateriju u ključu i da je OK. Probaj napraviti slijedeće dvije stvari:

1. Rastavi ključ i na štampanoj pločici provjeri mikroprekidač (možda se odvalio na mjestima di je zalemljen).

2. Pokušaj ponovno sinhronizirati ključ sa receiverom (postoji mogućnost da je ispao iz sinhronizma) na slijedeći način:

- drži pritisnutu središnju tipku za zaključavanje vrata za više od 5 sekundi (vrata će se sama automatski zaključati i odmah otključati)

- Kada se to dogodi imaš 10 sekundi vremena za slijedeći korak (immo lampica stalno svijetli).

- Pritisni daljinski na ključu jednom, vrata bi se trebala zaključati i odmah otključati (znak da se ključ opet sinhronizirao).

- nakon gore spomenutih 10 sekundi immo lampica će početi ponovno standardno blinkati

- sada provjeri da li daljinsko na ključu otključava i zaključava auto.

Link to comment
Share on other sites

Ok. Probam pa javim. :dobroje:

Link to comment
Share on other sites

Joj dragane. Svaka ti dala. Upalilo i sve opet radi po starom.

Hvala .

Link to comment
Share on other sites

Pretpostavljam da je postupak iz 2. točke riješio problem? Čisto da se zna za ubuduće :)

Edited by borny
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Pozdrav. Imam sličan problem na meganeu couch 97.god. Ključ prestao raditi, ne otključava na daljinski, lampica svijetli, baterije nove.  Otvorio sam ga, iznutra mi izgleda sve ok, ništa puknuto.. Rezervni ključ radi, znači problem je u ključu. Problem je u tome što imam blokadu motora pa ni nemrem zapalit auto s njim.. Namjeravam otić u ovlašteni al me zanima jer imao tko takav problem? Jer se može ključ nekako resetirat, uskladit..? Čitao sam negdje da se stisne ona tipka za zaključavanje i tipka na ključu istovremeno al kod mene to ne funkcionira..

Link to comment
Share on other sites

Znači jedan ključ ti je dobar (pali auto i radi daljinsko otključavanje), a na drugom ključu neradi ni jedno ni drugo.

Blokada paljenja i daljinsko otključavanje se dvi totalno odvojene funkcije bez obzira šta se njihovi elementi nalaze u ključu na zajedničkoj štampanoj pločici.

1. Ajmo prvo na lakšu stvar.

Kažeš da su baterije nove i da lampica zasvjetli. Provjeri dali ti je ispravna IR dioda. To provjeriš sa mobitelom. Upali kameru na mobitelu i usmjeri ključ prema kameri. Pritisni botun na ključu i ako je IR dioda ispravna vidit ćeš na kameri kako svijetli. Ako ne svijetli tada je ona riknula i zato ti neradi daljinsko. Ako je ispravna tada ideš na ponovno sinhroniziranje funkcije otključavanja. Pošto je kod tebe meggy iz '97 ti imaš IR princip signala. Postupak je isti kao što sam napisao u svom postu br.9 točka 2. Razlika je samo u trećem koraku. Kod tebe on ide ovako:

 - Pritisni daljinski na ključu jednom i vrata će se zaključati, a tada pritisni još jednom i vrata će se otključati (znak da se ključ opet sinhronizirao).

2. A sad ona teža, blokada paljenja motora.

Nju trajno možeš trajno ukloniti samo u ovlaštenom servisu (priključe komp i ponovno reprogramiraju ključ sa immo sustavom). Privremeno bajpasiranje blokade se napravi onako kako je spomenuo kolega "instrooktor" u postu br.6. U taj program se ubaci podatak o tipu vozila i emergency kod. Taj kod imaš upisan u knjižici vozila. Koliko se sjećam ima 8 znamenki (kombinacija slova i brojeva ili samo jedno ili drugo). Prepoznat ćeš ga lako jer svima počinje sa slovom E pa onda ide još sedam oznaka. Tada se starta taj program i on izbaci četveroznamenkasti broj koji je ustvari kod za bajpasiranje immo blokade. Ukucava se preko botuna za centralno zaključavanje. Daš kontakt i immo lampica ti ubrzano miga. Stisneš botun za centralno 5 sec. i tada immo lampica počne lagano migati. Držiš botun pritisnut dok lampica ne odmiga onoliko puta kolika ti je prva znamenka koda. Tada pustiš botun pa ga opet stisneš dok ne odmiga onoliko puta kolika ti je druga znamenka. Sve ovo ponoviš i za ostale dvije znamenke.

Ako si sve odradio kako treba immo lampica će ostati trajno svijetliti i moći ćeš upaliti auto.

Naravno postoji kvaka 22. Ovaj postupak ćeš morati raditi svaki put kad ideš upaliti auto. Jedino trajno rješenje je ovlašteni servis. 

 

Evo post je malo dug, ali nadam se da će ti bar malo pomoći.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na ovom dugačkom odgovoru. Bio sam u ovlaštenom servisu i kažu da se izgubio kod, trebalo je učitati ključ. Platio sam 235 kuna. Riješio sam to u utorak a zanimljivo je to da me čovjek iz servisa zvao danas i pitao dali je sve u redu i dali ključ funkcionira. Baš sam se iznenadio.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.