Jump to content

Mogu li s ovim svjetlima proći tehnički


snek

Recommended Posts

meni je netko na parkingu tako razbia zadnje svitlo, bila i policija na zapisnik, naravno, nikom nista... a tehnicki je prolazia bez nekog problema s crvenom naljepnicom priko... mislim da me mozda jednom samo tip pita za svitlo, pa sam reka sto je bilo... 

 

kasnije sam tu rupu zakrpa s kutijom od tic-taca (narancastom) i drzalo je sve dok nisam nasa rabljenu zadnju lampu i prominia... 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Evo iz vlastitog iskustva Clio 2, 2004 god sa ledicama umjesto pozicija NE prolazi tehnički jer svijetle bijelo/plavo a kratka svijetla svjetle žučkasto.

Dok nismo stavili obične žarulje u pozicije nije nas pustio zbog slikanja!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ne znam kako je u drugim gradovima ali kod nas u Dubrovniku imamo dvije stanice za tehnički pregled koje su u vlasništvu Agram osiguranja i kod prolaska tehničkog pregleda prvi kriterij je da si osigurao kod Euroherca ili Jadranskog osiguranja.

Ja sam na tu foru nekoliko godina prolazio s lećama i bixenonima na Loganu. Onda sam odlučio promjeniti osiguravatelja pa prije tehničkog pregleda umjesto xenona u farove stavim obične halogene žarulje. 

 

Link to comment
Share on other sites

tako  i ja prolazim u Splitu, prva varijanta

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Danas sam ponovno bio na tehničkom i naravno opet primjedbe zbog ledica i xenona. Pustio me je uz napomenu da to sve skinem. Imam led prednje i zadnje pozicije/stop svijetla i naravno bixenon projektore. Nije primjetio treće stop svijetlo koje pri kočenju radi kao stroboskop jer bi vjerojatno i na to imamo primjedbu. :hahahe:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Da ne otvaram novu temu...

...imam problema sa trecim stop svijetlom - jer se na mom modelu Twinga stop svijetlo samo "ugurne" sa vanjske strane i to očito više ne sjeda kako treba.

Voda mi stalno prolazi i lampica pregara. Mehaničar je to riješio silikonom, ali sada kad je opet pregorilo više ga nemogu odlijepiti/skinuti, nego moram "iščupati" cijelo svijetlo...

I sad kad znate cijelu situaciju - moje pitanje - mogu li ja maknuti to treće stop svijetlo i zamijeniti ga sa LED unutarnjim koje bi islo na stražnje staklo?

Jer na trzistu ima jako puno LED modela koji se mogu montirati s unutarnje strane, a ovo s vanjske strane bi maknuo i otvor zatvorio.

 

Smijem li tako nesto napraviti? Hoću li imati problema na tehničkom zbog toga?

Otvoren sam za svaki prijedlog/savjet/ideju :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Posto sam 19.01.2019. imao tehnicki  podijelil bum iskustva: 

 

1. LED-ice koje se nalaze na pozicijama se ne smiju imati, moraju biti tvornicke one ruzne zute

2. Xenon - bez obzira sto imam perace farova, isto ne smiju biti jer nisu tvornicki (dobio savjet da se stave buziri oko zica da se ne vide instalacije)

3. Dvije plave LED-ice koje su mi na tablici straznjoj - sve ok nije niti gledao

4. Opruge Eibach nisu atestirane i ne bi smjele biti gore (auto spusten za 2.5 cm)

5. Za straznji lonac sve ok nije prigovarao ali je rekao kako je vjerojatno katalizator prdnuo (to cu vidjeti, maknuo bih kat i stavio nesto mozda lonac? ne znam)

6. Moral bum zamijeniti sva 4 selena jer su vrisnula

To je to. par kuna za "kavu" i sve je cool.

Dodatno - cuo sam kako ce se ekipa poceti spajati na motor, kako bi se pregledalo da je sve u izvornom stanju odnosno da nije čipiran, da nema modifikacija nekakvih i slicno. Navodno su tako nesto poceli u Sisku raditi, a kao sluzbeni datum bi trebao biti 01.04.2019. Koliko ima istine u tome ne znam, takvu informaciju sam dobio kolega iz firme. Meni se nisu spajali. 

 

 

Edited by Blashyrkh
dodatak
Link to comment
Share on other sites

Pisao sam o žaruljama i tehničkom pregledu krajem prošle godine. Mene su "srušili" zbog led pozicija, nisam htio dati mito iz principa.

Link to comment
Share on other sites

Ovo za spajanje..mislim da trenutno čitaju samo greške. A svjedočio sam trenutku kada djelatnik STP-a nije znao pronaći OBD priključak na Opel Astri pa je pitao vlasnika auta (dedu,70-ak god) gdje mu se inače majstori spajaju ? Ovaj je naravno rekao da nema pojma. Sve me strah tog njihovog detaljnijeg ispitivanja.

Link to comment
Share on other sites

Molim sve kojima voda ulazi u farove, satove i ostale blagodati... postoji silikonska mast, hidrofobna je i izvrsno brtvi, a niste si napravili stetu kao sa silikonom.

35kn kosta tuba u bilo kojem ronilackom ducanu!

Poslano sa mog SM-G935F koristeći Tapatalk

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Meni prije dva tjedna nisu imali primjedbe na Philipsove LED pozicije, H&R opruge i distance 16mm.

Ovisi kako na koga naiđeš, dal je normalan.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.