Jump to content

Renault 5 baccara? Dijelovi


gx25

Recommended Posts

Pozdrav ekipa
Bila je davno jedna tema ovdje vezana za peticu kojoj nisam zna odredit model, sve u svemu ima motor 1.4 sa duplim webberom ali unutra je komplet oprema baccare, kozni volan, kozni mjenjac sa ruckom, sva kozna sjedala. Unutrasnjost je bez boje sa podosta opreme, unutrasnje osvjetljenje, osvjetljenje pretinca i portapaka, sirena za neiskljucena svijetla, centralno zakljucavanje, original baccara aluminijske 13" felge, zute maglenke sa svim pripadajucim branicima te serije. I cini mi se da je ovjes drukciji jer stvarno je preudoban u odnosu na ostale petice u kojima sam se vozia al to neznan odredit. Sve u svemu baccara sa 1.4 motorom, po meni bi prije triba gtx bit al ne sicam se da je gtx ima ovoliko koze i opreme u sebi a usto i on je ima 1.7 motor?!?
E sad planiram ga priko lita koliko toliko dovest u red i tribalo bi polako dijelove pocet skupljat, sastavit cu popis pa ako netko zna di mogu nabavit odredene stvari a usput i pitat kako neke probleme rijesit, amo redom:
Mjenac cesto upada u rikverc kad se ubacuje na semaforu i zivcira psoebno na uzbrdicama pa sta bi konkretno tribalo prominit?
Grijanje nemogu iskljucit, stalno radi a dobar dio otvora ne funkcionira za zatvaranje, i ventilator skripi na vecim brzinama.
Pukla mi je ona plasticna ploca iznad table na dva dijela i tribalo bi novu nac e sad, od kojeg modela trazit?
Sicevi su u losem stanju jer je koza ispucala a nisu ni ergonomicni i usto bi tribalo dijelova za spajanje jer je nesto puklo. Unutrasnje svijetlo je crklo, i neznam kako se maglenke spajaju i koji je uopce prekidac za njih? Poklopac goriva bi triba novi, kao i plastika za portapak koja zatvara pogled unutra. Komplet tapicerung bi tribalo sredit oko straznjih siceva.
Ima posla oko motora koji je u odlicnom stanju al opet ako se ulaze u njega da se sredi i sad neznam dal se siplati stavljat u njega 1.7 koji je serijski treba doc?
Znan da ima puno informacija al eto, ako ko zna di mogu nac ove dijelove sta san nabroja od siceva priko svega slobodno javite.
I imam doma clia 3 1.2 16v i veci je gust vozit peticu!

Edited by gx25
Link to comment
Share on other sites

Ima jedna u Splitu čak ,baš san je jutros vidija onako smeđe boje maglenke pragovi itd. neka ženska je vozi :p

Link to comment
Share on other sites

Ovako nisu slike mog auta al skroz je sve isto osim sta je moj crne boje izvana i iznutra sicevi i tapet su u losijem stanju i branik je malo drukciji jer ovaj ima drukciju tablicu i oko znaka ima pravokutnu lajsnu srebrnu do svitala :

http://picture1.goo-net.com/110/1100610/J/1100610A20120417W00202.jpg

http://picture1.goo-net.com/110/1100610/J/1100610A20120417W00201.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Znam da je odavno prošlo, al eto da vidim što je bilo s autom, inače baccara model je specifičan da izvana izgleda kao gt model, naravno koža unutra bež boje i ost. ali naravno slabiji motor, čak je bila i neka luksuzna verzija 5-ice koja se zvala laureate, ta je još rijedja kod nas .

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav, auto je trenutno djelomično rastavljeno, vecinom interijer jer treba neke plastike popravit uz jos par stvari, sad sam skoro uzeo gtx 1.7 pa se nadam da cu pokupit ove bitne dijelove koje je teze naci, te su mi prednji sicevi takoder problem, koza se raspala a nebih je vadio iako mi se cini da necu imat izbora. Mozda bih i  motor mjenjao al nisam siguran hocu li se upustati u to iako mi weber zadaje poprilicno problema. Baccara ima stvarno dusu ali nedostatak dijelova je problem 
 

Link to comment
Share on other sites

Zar ne može kakav tapetar sredit siceve ?

Ako ove zime u Francuskoj vidim dijelove za tvoj auto na nekom otpadu, javim ti .

Link to comment
Share on other sites

Konstrukcija nije u najboljem stanju jos spuzva i koza, izaslo bi me i previse
Moze, to bi bilo odllicno da ne stavljam sa drugih modela

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Najbolje za sitniš u francusku ili njemačku pa pokupit neku koja se poklanja u oglasniku.

Još se danas sječam kad sam gledao originalni prospekt, fini papir, color, sa Renault 5 Baccara.

Stvarno je petica bila ispred vremena dizajnom, njihov najveći konkurent 205 nije danas toliko dizajnom 'upotrebljiv' kao što je to R5.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ne znam je li restauracija Baccare napreduje a ja kao dugogodišnji vlasnik R5 sam još uvijek slab na njih pa mi srece zaigra od veselja kad vidim kakvu  dobru očuvanu i sređenu.

Što se tiče Webera, pretpostavljam da se radi o modelu 32 DRT kao na mojoj petici (može biti u nekoliko sličnih verzija). U Solinu je bio jedan servis karburatora i ubrizgavanja. Koliko se sjećam vlasnik se zvao Berislav Bralić i bio "doktor" za tu problematiku. Bio sam kod njega u par navrata i mogu potvrdit da je vrhunski. Ne znam je li još uvijek radi ali kod njega je bilo i svih rezervnih dijelova za karburatore pa bilo kakav problem ne bi trebao biti nerješiv.

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.