Jump to content

Megane--unutrašnje svijetlo--pomoć


brzi16v

Recommended Posts

Evo ovako kolega ima problem, riječ je o megane II, 1.5 dci 74kw..

 

Ono  malo svijetlo na vratima sto ima, ono stalno gori i u voznji i kad auto stoji. Znači ova sva ostala svijetla unutrašnjosti kabine se normalno pale kad se auto otvori ili otključa...te se isto tako kad se zatvori ili zaključa vrata sva svijetla ugase...ali znači ta mala na vratima i dalje gore (jedino ona gore stalno)... on je za sada skinuo dole sijalice iz tih svijetala na vratima da ne trose bezveze akumulator,, sta bi to moglo biti?

 

 

na fotki je oznaceno koje je svijetlo u pitanju

post-11333-0-05047700-1378406800_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Nekuzim kakve pretince ali javit cu mu svakako da pogleda..te pretince vozac/suvozac

@ frenckey: nema on upute, 3 je vlasnik..ko zna di su zapele...

Link to comment
Share on other sites

Pretinci su pod nogama vozaču i suvozaču i imaju tastere ilitiga mikroprekidače koji pale i gase SVA svijetla a ne samo jedno tako da nije do toga garant tj. bar kod mene kad otvorim bilo koji od njih,pale se sva svijetla u sva 4 vrata. :dobroje:

Po nekoj logici,izlaz koji napaja te lampe ima 4 sijalice spojene na sebe uz neki delay sklop i dimmer koji ih nakon nekog vremena gasi usporeno. Na njemu je neki zajeb i u tu nesretnu sijalicu šalje kako si rekao stalan napon koji se ne prekida i zato sijalica svijetli stalno. To ti je kao dijagnoza a sad... :zubo:

Link to comment
Share on other sites

Covjek nije znao da ima pretince i tako vozi vec 3 mjeseca..bio je kaze taj vozacev samo spusten..bez klika i onda je zatvorio i sad je ok

Link to comment
Share on other sites

Pa i njemu se sva svjetla pale (dolje u vratima) kad otvori pretinac. 

 

Meni se događalo da se svjetla pale/gase kako im dođe, na kraju je ispalo da to ovisi kako suvozač nogom pritisne poklopac pretinca koji nije bio dobro zatvoren  :lek:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.