Jump to content

Laguna 3 pokazivac goriva


Martin

Recommended Posts

Sad sam zamjenio tablu i ista je stvar. Znači nije do table. Jel moguće da je masa slaba? Zato što taj test kazaljki kao i ulaz u parametre ide preko mase kako mi je kolega rekao. E sad nam je potrebna shema da vidimo gdje ide žica od mase iz table. Jel se spajanegdje direktno na masu ili ide na već nekakvu postojeću žicu od mase.  Jel ima netko nekakvu shemu da stavi da vidimo?

Link to comment
Share on other sites

zar nemas na BC-u opciju da ti pokaze koliko km imas do tankiranja? koliko si potrosio goriva itd?


mislim, ako imas to, neznas sta si toliko pilis zivce za debljinu kazaljke.... 

Link to comment
Share on other sites

Imam ja to sve ali ta kazaljka tako padne prije na rezervu i upalimi lampicu a nemora jos neko vrijeme. Uglavnom zanima me to i zelim to rijesit, a ujedno me sekira ako bas moras znat. Jbga. Treba shemu da vidim gdje ide masa od table. MOzda je u njoj problem. Imam dva sata doma i na oba se isto desava. Sto se dogodi kad istekam zadnji steker i sve resetiram pojma nemam, ali to rijesi situaciju.

Link to comment
Share on other sites

Da sad netko nebi mislio da izmisljam evo bolje slike. Dosao sam sa vecom kolicinom goriva po kazaljci doma. Kad sam ugasio auto i dao odmah kontakt dobio sam manju količinu goriva po kazaljci. Situacija se vraća na normalu ako napravim sljedeće:

 

1. Ištekam šteker na zadnjem sjedalu od pumpe goriva

2. dam kontakt da se kazaljka podigne na onu manju vrijednost

3. ugasim kontakt

4. zaključam/otključam vozilo ( to napravim iznutra preko kartice )

5. odem na zadnje sjedalu i uštekam šteker

6. dam kontakt ili upalim auto i dobijem stanje kakvo jei bilo.

 

 

Ili jednostavno spojim se na kompjuter i čim napravi ples sa lampicam i kazaljkama vrati je na normalu.

 

post-1099-0-92745500-1379871833_thumb.jppost-1099-0-87395700-1379871843_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Moj slučaj je slican ovome: prije sam znao potrositi cca oko 10L nakon tankiranja punog rezervoara. I otisao na pumpu da ga dopunim. U tom trenutku je kazaljka bila malo ispod punog tanka. Ja ga nadopunim i ona se nije ni pomakla. Prije su mi promjenili i plovak sa pumpom i tablu, ali to nije pomoglo. Jednostavno ako dopunjavas sa manjom kolicinom goriva tipa do cca 10-tak litara, moze ti se ovo dogodit. Znaci da kazaljka ostane na mjestu. Meni se to uvijek desava. Rijesenje ti je da ili porosis vise goriva od toga tipa 15-20L i nadopunis, ili ga ostavis do jutra da se normalizira plovak. Najbolje rijesenje je ako mozes doci do plovka koji je meni ispod zadnjeg sjedala. Ovo sam sasvim slucajno skuzio kad mi se isto s**nje desavalo. Preklopis sjedala, nadjes plovak, otvoris zastitnu gumu, imas jedan steker kojega istekas i pricekas par minuta i vratis ga nazad. Das kontakt i kazaljka ti se odmah zakuca do punog. Probaj ;)

Koji tocno steker, kad otvorim to imam 3 kabla prikljucena svaki zasebno???

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.