Jump to content

Lupkanje motora 1.5 dci


zracki5

Recommended Posts

Dakle kako naslov kaže, riječ je o lupkanju kod Clia 1.5 dci....prije nepunih 1000 km promjenjena komplet distibucija a pred nekih 6-7 tisuća ulje.

Lupkanje se čuje u predjelu ventila,više kao kuckanje, a sa višim okretajima prestaje,te kad se motor ugrije na radnu temp postaje tiše.....sumnjam na hidropodizače??? Usto se još kad se upali grijanje osjeti dim u kabini no motor je potpuno suh....auto ima 170 tkm

Link to comment
Share on other sites

To je ulje pri kraju i vrijeme mu je da se mjenja, sigurno je llose ulje nasuto i nije moglo da izdzi kilometrazu do 10k km. 

Link to comment
Share on other sites

Po kuckanju bi isto rekao na podizače ali mogu bit i dizne, ali prekontroliraj još jednom zupčasti, pogotovo ako je krenulo nakon njega. Ovo s dimom u kabini može bit nepovezan problem a to je da ti negdje kapa ulje na ispušne cijevi i isparava pa kabina to usisa.

Link to comment
Share on other sites

Meni je isto bilo nešto lupkalo (kao kad onako lagano lupkas metal od metal) i onda kad sam radio promjenu remenja promjenio sam remenicu radilice i od tad se više ne čuje nikakvo lupkanje.

Link to comment
Share on other sites

1.5 dCi nema hidraulicke podizace. Ako ubacuje ispusne gasove u kabinu pogledaj sastave na cijevima EGR-a. Ima jedna "harmonika" cijev koja zna da pukne na dijelu koji se pricvrscuje na ispusni kolektor.

Link to comment
Share on other sites

Eto problem otklonjen,Victor je bio najbliži odgovoru :lek: ...probijala je kompresija na jednom od injektora/dizni...zamijenjena bakrena podloška i sad je sve ok...otud i smrad

Link to comment
Share on other sites

Vidis, to sam zaboravio. Nedavno prijatelj na V50 imao istu situaciju. Super da si jeftino prosao.

Edited by direstraits
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.