Jump to content

frenchkey

Recommended Posts

Moj frend švercer dovezao neki dan iz rodnog mjesta Valentina Rossija megane 2 1,9 dci, koji ima samo jednu manu, a to je da se gasi kad ubaciš u rikverc, ha-ha. Naravno na C nosaču ima naljepnicu ''46''

Ponekad kad je motor ugrijan se ne gasi i normalno se pale rikverc svjetla. Dok postoji problem rikverc svjetlo se ne pali.

tipujem na neki kratki spoj u prekidaču rikverc svjetla na getribi, ali je zajebano doći do njega i isključiti ga, jako malo je mjesta. Ima netko bolju ideju zašto se ovo događa?

Link to comment
Share on other sites

Negdje sam pročitao za sličan ako ne i identičan slučaj i bio je problem u nekom od tih prekidača (ručne, nožne kočnice i rikverca). Ma negdje je kratki spoj 100% pa to hebe. Ev nemogu se sjetit kak je to rješeno.

Link to comment
Share on other sites

Tavullia?

Da li upali zadnji brisac?

Kako ga pali (kocnica, kuplung)?

Edited by Brainmind
Link to comment
Share on other sites

WTF je Tavullia?

 

Ne pali zadnji brisač, ne sjećam se jeli ima veze s kuplungom ili kočnicom. On upali, ali naravno za ići u rikverc treba stisnut kuplung i kad se mjenjač stavi u hod za rikverc auto krepa

Link to comment
Share on other sites

Po meni nije problem u kratkom spoju (jer bi onda nešto izgorilo, barem osigurač...) već je problem s masom. Neki dio instalacije izgubi masu, odnosno dobije je preko rikverc svjetla. Ja bi skinuo klemu s baterije i prošao sve konektore do kojih mogu doći kontakt sprejom, sa posebnim naglaskom na UHC.

Link to comment
Share on other sites

Tavullia je rodno mesto Valentina...

 

StAtWUjl.jpg

 

Inace, sta sam te hteo pitati. Probaj sledece:

1. Kada su upaljeni prednji brisaci, ubacite u rikverc i gledajte da li se pali zadnji;

2. Upalite auto stiskajuci kuplung

3. Upalite auto stiskajuci kocnicu

 

Ako je sve to OK, senzori su u redu i problem je u instalaciji..

Link to comment
Share on other sites

Hm, baš ćemo probati. Nisam znao za Tavulliu, baš ću ga pitati je upravo tamo bio. He-he, zezam ga da je sad vrijeme da ode u sardiniju po jeftina auta. uvijek dovuče neki krš kojem gore sve žive lampice po satovima. I ovome meganu svijetli ASR+ESP...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.