Jump to content

Laguna 1.8 rt przi svjecice


alenrs

Recommended Posts

Imam problem sa lagunom 1.8 90ks naime auto je sprzio 1 set ngk r svjecica nijedna iskru nije imala,stavim super bosne odvozim 900 km i njih sprzi nijedna iskru nema.dali je tko imao takve probleme

Link to comment
Share on other sites

dali si mijenjao možda bobinu s nekom neoriginalnom? Ili su ti svjećice ''pretople''...

Link to comment
Share on other sites

Da, i meni se čini da su svjećice možda stavljene "bilokoje" bez da se vodilo računa o toplinskoj vrijednosti istih. Prehladna svjećica će se mastiti, crniti...pretopla će se ubrzano potrošiti, može se odvojiti dio s nje, može dovesti do samozapaljenja smjese, može oštetiti glavu motora odnosno navoj u koji se zavida itd itd. Najbolje je držati se preporučenih vrijednosti a ako se već ne može onda je manje zlo voziti se sa broj hladnijim svjećicama nego toplijim.

Link to comment
Share on other sites

ta laguna ima 5 verzija motora 1,8

dvije su 90 ks i iste su svjećice i

dvije su 94 ks, drukčije svjećice od ovih 90 ks

i jedna 95 ks

Link to comment
Share on other sites

a kak saznati koja svjecica ide u odredjeni motor

mislim koja toplinska vrijednost

 

:)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.