Jump to content

Megane 2 ph2 - slabo kratko svijetlo


dom

Recommended Posts

Nije...

Link to comment
Share on other sites

Mislio sam na halogeni reflektor sa slike, ne u faru od vozila.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@boriszadar je to bio rjesio s onom samoljepljivom alu folijom ako se dobro sjecam. Rezultat je bio iznenadjujuce dobar

Na ph2 je pain in the ass izvadit lecu, tako da ako to iko mislibraditi nek ju zamjeni s nekom drugom s ali ezpressa. Relativno lako se upase...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da, vjerojatno radi boljeg hladenja. 

Ma pozdravljam ideju, valjda ce trajati dulje nego farbanje

Link to comment
Share on other sites

Inace, halogenu zarulju sam ipak krivo montirao, nije bila sjela do kraja.

Tek kad sam gledao odozgora kroz motorni prostor sam vidio da mora biti u polozaju izmedju 3 i 6 sati, onaj nos na H7 zarulji. Rukama nikako nisam uspio napipati da shvatim kako zarulja mora lezati, naravno sve je to komplicirano jer se mora raditi kroz prostor od kotaca.

Nakon sto je zarulja sjela kako spada, vide se dva vertikalna "stupa od svijetla" na faru, koje pretpostavljam radi cut-off prije lece.

Zarulja koja se rastopila, je bila iz nekakvog kompleta koji dolazi sa cijelim paketom za vozilo (trokut, zarulje, i neznam sta jos je u tom kompletu) sta daju na servisu. Dakle te no name zarulje bolje ne stavljati u far, jer ocito nisu kvalitetne.

Zvao sam Jens-a, cisto da se raspitam oko eventualne obnove farova, medjutim rekao je da halogene farove sa lecom ne repariraju, niti da ima kvalitetnih leca/projektora za te farove, a one s vremenom stradaju od vrucine halogne zarulje, jer su pretpostavljam plasticne, i postanu mutne. Dakle samo xenon farove sa lecom repariraju.

Tako da najvjerovatnije preostaje opcija, uzeti zamjenske farove, kad dodje do toga, jer stare rabljene nema smisla kupovati, posto su vjerovatno isto istrajali, a orginal Valeo su preskupi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.