Jump to content

Žalba STP


Smuchac

Recommended Posts

Haj!

 

Jučer sam bio na tehnički pregled. Iskreno,auto nisam u detalje provjeravao osim što sam provjerio opremu i sijalice te zamijenio kočionu tekućinu novom.

Čovjek koji tamo radi i koji mi je pregledao auto rekao mi je da imam dosta lufta u desnoj kugli i kada to sredim da dođem i da ću proć tehnički te da to popravim i pojavim se u roku od 10 radnih dana.

 

Tamo mi je ispisao onaj plavi list s onim stavkama između kojih mi stoji "DOBRO" za sve stavke osim slijedeće 3:

 

06. Osovine,kotači,pneumatici i ovjes, 0608A2 zglobovi ovjesa, zračnost

 

11. Kontrolni i signalni uređaji 1103A3  sirena, neodgovarajući ton 

 

15. Oprema vozila, 1506A1 rezervne žarulje nedostaju

 

Dakle, ovo pod 6 je koliko vidim ta sporna kugla. Otišao sam kod frenda mehaničara i naručene su i lijeva (kojoj nije ništa) i desna za koju lik kaže da ima lufta. To sam povjerovao i naručio bez da se uvjerim u to. Ok. To namjeravam sutra ili prekosutra promijenit i otić ponovno u STP.

 

Pod 11 im se tvornički ugrađena sirena ne sviđa? Koji qurac je sad to? Nikad je nisam mijenjao i originalna je te nema nikakav defektan ton niti je retardirana/modificirana...

 

A pod 15 rekoše da nemam rezervnih sijalica. U gepeku (kojeg ovaj nije niti otvorio) imam prvu pomoć,prsluk,trokut i paket rezervnih sijalica al đaba mi kad on ima rendgenski vid...

 

I šlag na kraju, sad me policija zaustavila i napisala mi 700kn kazne za neispravno vozilo bla bla. Platio sam pola na licu mijesta.

 

Sudeći po ponašanju osobe koja mi je pregledala auto kao osobe kojoj se tvornička sirena ne sviđa kako zvuči, kojoj rezervne sijalice nisu prisutne, utemeljeno sumljam da ni taj luft ne postoji jer ako jede g*vna sa ove dvije stavke, vrlo vjerojatno jede i za treću.

 

Ja sam sad dobio na lakat 350 kuna kazne jer bez auta ne mogu, parsto kuna tih usranih kugli i parsto za majstora koji to mora mijenjat za mene.

 

Ko ovdje koga *ebe?

 

Drži li teorija vodu da ako imam samo tu jednu stavku pod 06 da me moraju pustiti pa su nakinđurili još izmišljene dvije da me bace kak spada?

Ako je tako, idemo na valjke i on i ja jer mi je praktično i teorijski izbio kilo kuna iz džepa i dobro sam i prošao......

 

Šta sad?

Link to comment
Share on other sites

hm...baš zahebato....ako je sa ovjesom sve u redu,ja bih otišao u tu istu stanicu u ono vrijeme kad taj lik nije tamo i šutke ponovo uplatio novi tehnički...to je sto i neku kunu, e pa ako bi se desilo da prođem tip bi pojeo i kaznu i svoj papirus...jedino ako nemaju kompjuterski uvedeno da si već bio tamo i za obveznu opremu mislim da si morao to sve pripremit na suvozački sic...a za sviralo nemam komentara :freak6:

Link to comment
Share on other sites

Auto mi je pregledao voditelj STP-a, sad sam našao na netu.

Ja da njemu sijalice stavim na sic da ih vidi? Alo!

Sad i da se idem žalit, moram njemu. Morat ću nekoga nazvat bliže vrhu da mi razjasni ovo...

On mi sutra npr. prođe auto s novim kuglama i vrlo lako će i sirena bit ok kao i rezervne sijalice...

Link to comment
Share on other sites

Jel imas  neku drugu stp?  Znam za slucaj di relativno nova e klasa nije prosla tehnicki, a ispred mene deda s golfom 2 sto jedva pali i dimi prošao.. jedino možda cvh mada su oni posebni kreteni. Piši žalbu svakako bez obzira na živce i vrijeme, svi su se previše opustili.

 

edit: ak je jedina budući da si s korčule možda bolje poduzet nešto nakon ponovljenog tehničkog..

Edited by Martin
Link to comment
Share on other sites

Jedna stavka da ne zadovoljava je dovoljno da ne prodes. Nedostatak prve pomoci ili rezervnih zarulja ili bilo cega propisanog zakonom pod obavezno je razlog da te ne pusti. Kugla je jbg problem kod svih i tu te nigdje ne bi pustili, ali ovo sa sirenom mi nije nikako jasno ako radi. Za zarulje su oni zajebali... I postali su rigorozni barem kod mene u sk, ali znam da kod ovih najrigoroznijih sabana prodem da je auto 101% ispravan. Zadnji put mi je prigovarao za boju zarulja zadnjih zmigavaca koji su uredno bili narancasti kakvi i trebaju biti i stvar smo rjesili tek kada sam skinuo lampu u hali i kretenu pokazao da su zarulje neoljustene (kako je on pretpostavio) i najnormalnije osramove zarulje, nikakve cunerske. Nakon toga je samo rekao dodite da rjesimo papire. Ako im se ne postavis za takve sitnice na zadnje noge odmah, srusit ce te. Cudne biljke rade na tehnickom.  I sve se vidi u sustavu kada platis tehnicki. Ako nisi prosao i odes u drugu stanicu oni mogu vidjeti da imas uplacen pregled vec.

Link to comment
Share on other sites

Ovo i jest cvh. Taj lik mi je takve sitnice znao progledat kroz prste a vidi sad. Bas cu ga pitat sto izvodi i koji mu je qurac.

Link to comment
Share on other sites

Gle, likovi u STP trpaju lovu u džep...i to popriličnu i ne malu...

 

Istovremeno ti isti likovi morju održati statistiku, a to je da npr. svaki peti auto ne prolazi na tehničkom...

 

I to ti je onda to...

 

A ako mu gurneš neku lovu ili imaš nekog tamo - onda prođeš i bez sijalica :-)

Link to comment
Share on other sites

Zašto ti je policija naplatila kaznu? Jel prošlo 10 dana od tehničkog?

 

Uvijek im možeš u CVH ili STP poslati inspekciju pa neka se njih malo provjerava. Nekad je ipak lakše ne inatiti se sa sirovinama koji rade u STP-u

Link to comment
Share on other sites

Zašto ti je policija naplatila kaznu? Jel prošlo 10 dana od tehničkog?

 

Uvijek im možeš u CVH ili STP poslati inspekciju pa neka se njih malo provjerava. Nekad je ipak lakše ne inatiti se sa sirovinama koji rade u STP-u

Pandur je bio skroz O.K i razumijem njegov posao,imam doma umirovljenog policajca... 

Masu puta su me pustili i sinoć sam naletio. Kazna za tehnički neispravan auto kojemu je tehnički pregled istekao unutar manje od 15 dana kažnjava se sa 700 kuna. Ako na licu mjesta platiš, plaćaš pola ilitiga 350kn koliko sam ja platio. Meni je tehnički i polica istekla 22.04.2014 u 00:00 tj. kad me je uvatio bio sam 22 sata s neispravnim autom s tim da je polica davno plaćena i vrijedi od 22.04.2014 pa unaprijed godinu dana. Imam 10 radnih dana fore da sredim auto i to ću za sat vremena ić sredit a danas moj STP radi do 19:30 tako da ako bude sreće,danas sve riješavam. Bio on dolje ili ne,s nekim ću razgovarati i pitati ga zašto izmišlja. Također ću se sad uvjeriti ima li uopće lufta u kugli u što sam počeo sumljati nakon dvije izmišljene stavke na rezultatima tehničkog pregleda. Najveće s*anje je to da ako unutar tih 10 dana naletiš na policiju nisi zaštićen da ti ne naplate kaznu...

 

Imaš dobre živce očito, kuglu mogu razumit ali žarulje i truba ,koji luđaci 

 

Imam dobre živce do mjere. Nakon toga ti je "ne okreći se sine". To bi se lako moglo desit večeras ako stignem unutar radnog vremena stanice na pregled.

Bit ćete obavješteni o svemu. Također sad idem skenirat onaj papir da ne bi on danas netragom nestao nakon ponovljenog pregleda te da se ton sirene automatski ne podesi na određen i njima odgovarajući ton i da se slučajno u međuvremenu rezervne sijalice ne bi pojavile u opremi vozila gdje ih neki dan navodno nije bilo.

Moš mislit kako su mu baždarili uho u Bečkoj filharmoniji da na račun rezonancije i frekvencije zvuka maher ustanovi kako moja stock/originalna sirena daje neodgovarajući ton.

Link to comment
Share on other sites

sad ja nešt ne kužim... imaš 10 dana da središ "tehnički neispravan auto"

 

i šta bi u tih 10 dana trebao? unajmit HAK da ti vozi auto od STP do majstora i nazad?

Link to comment
Share on other sites

Smuc, mislim da su te i policajci zeznuli, možda griješim? Ovo sa trubom i žaruljama je smiješno.
 
6. U kojem se roku treba obaviti redovan tehnički pregled vozila? 

Nova motorna i priključna vozila što sudjeluju u prometu na cestama, vlasnici su dužni podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu tijekom mjeseca u kojem ističe rok od 24 mjeseca od prvoga tehničkog pregleda i registracije vozila, osim motornih i priključnih vozila za prijevoz tereta najveće dopuštene mase veće od 3500 kg, motornih vozila za prijevoz osoba koja osim sjedala za vozača imaju više od osam sjedala, vozila hitne medicinske pomoći i vozila za taksi prijevoz, koje su vlasnici dužni podvrgnuti redovitom tehničkom pregledu tijekom mjeseca u kojem ističe rok od 12 mjeseci od prvog tehničkog pregleda i registracije vozila. 

Vozila stara dvije ili više godina, vlasnici su dužni podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu tijekom svakog 12. mjeseca od posljednjeg redovnog tehničkog pregleda.

 

Ovo je c/p s mup-ovih stranica i ako dobro tumačim, tehnički se može obaviti bilo kad tijekom mjeseca u kojem ističe stari, na dan i sat vrijedi samo polica osig. Prema tome i stari vrijedi cijeli taj mjesec. Pa čak ni naljepnica nema datume, već samo mjesec i godinu.

Link to comment
Share on other sites

Sad je više gotovo...

Zamijenio sam kugle i otišao dolje. Majstora nije bilo pa sam ovog drugog pitao da zašto se u izvještaj pišu pizdarije. Točno tim riječima sam ga pitao ispred ženske koja administrira. Pitao me je da koju sam školu završio kao odgovor na moje pitanje. Rekao sam mu da sam završio elektrotehniku i elektroenergetiku i da se baš te sporne dvije stavke toga tiču a i da sam završio i dobar dio životne škole gdje sam naučio da me nepravda boli. Onda je krenuo pametovat i pitat me da jel ja isto radim sve po PS-u na što sam mu rekao da se ovdje ne radi o meni već o njima i da me te gluposti sa školom i PS-om ne zanimaju a ne bi trebale ni njega. Zanimalo ga je i zašto mi je to zasmetalo a ja sam reko da mi je stavio dvije stvari koje su kod mene prisutne i ispravne i da me zato zasmetalo. Onda je vidio da sere bezveze i da mu nema kruva od toga pa je rekao da to oni svakome koga ruše dodaju par stavki kad je već nesretnik pao da malo poprave tu neku svoju internu statistiku. Valjda imaju neke svoje "bodove" koji rastu s brojem negativnih stavki s pregleda. Njihov "interni" zapisnik je imao samo kugle zabilježene a službeni još sirenu i sijalice. Spustio se je 5 sekundi pod auto i izašao i kaže dobro je to,vidim ja da si ih zamijenio... Gle qurca,mogo sam ih malo oprat i proć kad je to pregledao samo vizualno... Sad sam tehnički ispravan. Sirena je dobila onaj zvuk koji čuju samo ljudi koji su završili školu koju ja nisam i sijalice su se mistično pojavile u opremi vozila i sve to imam dokumentirano jer na rezultatima više nema nijedne stavke (za razliku od prekjučer) koja ima ocjenu "LOŠE". Sad sam miran. :zubo:

Suma sumarum, kugle su 200kn obje,dao sam frendu 100kn za kafu što je to skinuo i upresao,sinoć 350 za kaznu i *ebi se tamo...

U tu stanicu više ne idem. Imam drugu iako je 60km za vozit...

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

A šta reći,znam kako ti je.Mene je jednom u Križevcima rušio jer je u posudi za pranje stakla bila voda a ne tekučina.Isto biseri malo jači.Od onda idem u Vrbovec.

Link to comment
Share on other sites

Mogo mi jer rec nakon pregleda nakon sto je nasao luft u kugli da ce metnut te dvije bezvezne stavke zbog svoje te neke statistike i ja bi mu reko da neka stavi i deset ako njemu igra ulogu. Ovako je presutio i digao mi zivce bezveze....

Link to comment
Share on other sites

Neznam šta da ti velim, osim da se ne isplati raspravljati,svađati i trošit živce jer ispada da su oni uvijek u pravu.

 

Svake godiine registiram firminih nekoliko auta, i vjeruj mi da sam se nagledao i naslušao svašta, od toga što su me zafrkavali jer neke lampice na tabli svijetle ili zašto kombi nije prazan, a dečki mi došli s terena knap na registraciju, bilo je 18.20, a oni do 19.00 rade pa do onoga kad sam prošao a nisam trebao proći.

 

Kad se sjetim samo koliko puta aparat za gašenje nisu ni gledali jer je produžen, a bez toga zaboravi produženje.

 

Najjače mi je ipak bila situacija kad su me zbog nekakve gluposti rušili na tehničkom,nisam se svađao, otišao sam lijepo na drugu stanicu opet platio sve još jednom, tamo prešao a ovima sam došao i tražio povrat novaca, face su bile  :D  :D  :D  :D  :D

 

Od onda, svaki kombi registriram na drugoj stanici, nikad nejdem na istu sa istim kombijem.

Link to comment
Share on other sites

, otišao sam lijepo na drugu stanicu opet platio sve još jednom, tamo prešao a ovima sam došao i tražio povrat novaca, face su bile :D:D:D:D:D

Sta ovo s povratom prolazi?

Link to comment
Share on other sites

A šta reći,znam kako ti je.Mene je jednom u Križevcima rušio jer je u posudi za pranje stakla bila voda a ne tekučina.Isto biseri malo jači.Od onda idem u Vrbovec.

meni je ta posuda puno puta bila i skroz prazna :rotfl:

bez puno razmišljanja završio bi u kanalu.

 

Mogo mi jer rec nakon pregleda nakon sto je nasao luft u kugli da ce metnut te dvije bezvezne stavke zbog svoje te neke statistike i ja bi mu reko da neka stavi i deset ako njemu igra ulogu. Ovako je presutio i digao mi zivce bezveze....

a sto ljudi 100 cudi ima svakakvih

Link to comment
Share on other sites

Sta ovo s povratom prolazi?

 

Mogu ti reći da baš i ne :D ali hvala bogu, platiš samo prvi jefitniji dio :D i očitaš im bukvicu :D

Edited by therrlu
Link to comment
Share on other sites

 

Smuc, mislim da su te i policajci zeznuli, možda griješim? Ovo sa trubom i žaruljama je smiješno.
 
6. U kojem se roku treba obaviti redovan tehnički pregled vozila? 

Nova motorna i priključna vozila što sudjeluju u prometu na cestama, vlasnici su dužni podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu tijekom mjeseca u kojem ističe rok od 24 mjeseca od prvoga tehničkog pregleda i registracije vozila, osim motornih i priključnih vozila za prijevoz tereta najveće dopuštene mase veće od 3500 kg, motornih vozila za prijevoz osoba koja osim sjedala za vozača imaju više od osam sjedala, vozila hitne medicinske pomoći i vozila za taksi prijevoz, koje su vlasnici dužni podvrgnuti redovitom tehničkom pregledu tijekom mjeseca u kojem ističe rok od 12 mjeseci od prvog tehničkog pregleda i registracije vozila. 

Vozila stara dvije ili više godina, vlasnici su dužni podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu tijekom svakog 12. mjeseca od posljednjeg redovnog tehničkog pregleda.

 

Ovo je c/p s mup-ovih stranica i ako dobro tumačim, tehnički se može obaviti bilo kad tijekom mjeseca u kojem ističe stari, na dan i sat vrijedi samo polica osig. Prema tome i stari vrijedi cijeli taj mjesec. Pa čak ni naljepnica nema datume, već samo mjesec i godinu.

 

Jok. Krivo tumačiš, tj čitaš al ne kužiš.

Ključna riječ ti je TIJEKOM DVANAESTOG mjeseca od posljednjeg redovnog tp-a. A dvanaesti mjesec od posljednjeg tp-a ti istječe u 24h na dan isteka registracije/tp-a, što je jasno vidljivo u prometnoj dozvoli, kakva naljepnica na staklu pobogu, prometna dozvola je isprava vozila koja potvrđuje valjanost registracije i zato je već duži niz godina na istoj točan datum pravljenja tp-a i isteka valjanosti registracije naveden, a ne mjesec. Također se već više godina zajedno vežu polica i valjanost tp-a, tako da ako dođeš npr 1.4., a istek osiguranja i tp-a ti je 29.4., polica ti vrijedi od 29.4.2014. do 29.4.2014.-e u ponoć, te ti u prometnu upisuju gornji datum (datum pravljenja tp-a) 1.4., ali donji datum, tj datum valjanosti registracije/tp-a ide 29.4.

Znači, što se osiguranja tiče, moguće ga je produžiti unutar 30 dana do isteka police, ali tehnički samo unutar tekućeg mjeseca isteka registracije, ali DO datuma isteka na prometnoj, ne i kasnije, čim prođe 24h, tj ponoć na dan isteka, u prekršaju ste, i to vrlo skupom ako niste produžili policu osig. uz to što niste obavili tehnički i produžili registraciju. Ako se radi o produženju u kalendarskom mjesecu prije isteka registracije, ali ne u tekućem mjesecu (dakle i dalje pričamo o unutar 30 dana do isteka), npr, rega istječe 7.5.2014., vi obavite produženje police 25.4. i odete odmah na tehnički i obavite tehnički, polica će vrijediti do 7.5.2015., ali će tehnički vrijediti do 30.4.2015., jer stp ne može obaviti produljenje rege s datumom koji izlazi iz tekućeg mjeseca. Ako to i napravite, ili kupite auto s tako obavljenom registracijom, rješenje je jednostavno - na godinu otići na regu 2.5. (pošto prvog petog stpi ne rade), ili kasnije, i opet će sve vrijediti do 7.5. slijedeće godine. Jasna stvar je da u tom slučaju ne smijete koristiti vozilo od 30.4. navečer, tj u ponoć, do obavljanja stp-a, jer budete platili kaznu za upravljanje tehnički neispravnim vozilom.

Link to comment
Share on other sites

Ma sve sam skužio, malo google, malo susjed policajac.

Kao i tisuću drugih stvari tako i ovo, mora biti naopako.

Sam tehnički vrijedi cijeli mjesec, ali registracija vozila do datuma u prometnoj, koja nebuloza. S osiguranjem sve jasno.

Prema tome, ako te policija zaustavi, do 15 dana po isteku tog datuma u prometnoj kazna je 700kn, preko 15 dana 2000kn.

Bez obzira što tehničkom pristupiš na vrijeme ali ruše te, onih 10 dana za otklanjanje nepravilnosti ne znače ništa, ako te zaustave nemaš sreće. Ili vučna služba pa auto do servisa i nazad na tehnički.

Budalaština malo žešća.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Čuo sam da idu natezanja sa CVH-om oko takvih stvari. Navodno se kod onih ispitivanja emisija štetnih plinova znalo dogoditi da ovi stariji motori jednostavno... ne izdrže i onda je tu znalo svega biti...

Link to comment
Share on other sites

Takav auto je očito neispravan. Ako motor ne izdrži ono malo turiranja, onda bolje za vlasnika da se to odmah tamo dogodilo nego negdje vani na cesti. 

  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Nije tocno Alen. Nekad ih bas znaju namjerno navijat i drkat u blokadu itd... Motori koji su do tad vozili najnormalnije i vozili bi tako i dalje da ih ovi nisu sjebali..

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Tu di ja idem u STP to ne rade. Moguće da naletiš na kretena koji ne zna što radi, ali s druge strane što bi se po tebi svaki auto trebao razletiti ako ga malo stisneš do crvenog?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.