Jump to content

Twingo - podizac prozora


AnArChY

Recommended Posts

Ima li tko kakvih iskustva kad ode par "zubaca" na podizacu prozora?

Otislo je zadnjih par zuba - i prozor se nemoze zatvoriti do kraja nego ga moram rukom podignuti da "preskoci" izlizane "zube" i tek onda uhvati :-)

 

Na slici (neka s neta) sam zaokruzio na koje zube mislim 

 

post-10722-0-10370100-1402141055_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

nema tu šta

navariš pa obradiš da bude kao prije

ili traži drugi podizac

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Da ne otvaram novi topic osvježit ću ovaj sa sličnim sadržajem.

Kod mog Twinga su podizači na izdisaju i samo je pitanje dana kad će poć u qu**c.

Ova rasječena osovina u koju je utaknuta opruga u obliku puža je dobila luft i kod okretanja vibrira i samo što nije puklo. Već moram razmišljati o novom podizaču a vjerojatno o oba dva.

Koliko sam na brzinu vidio, nigdje se ne može dobiti podizač bez motorića koji je ispravan već kompletan mehanizam koji u kompletu svuda prilično košta. Osim toga tko zna koji mehanizam kupiti (ako izuzmemo originalni koji je sigurno prekup)?

Je li netko već mijenjao podizač i što je najpmetnije učiniti?

Link to comment
Share on other sites

Ta osovina na kojoj dođe puž opruga je izgleda bolna točka kod Twinga.

Evo vidi ovaj topic kako su kolege kod tokara riješili te osovine od čvršćeg materijala za male novce.

 

Link to comment
Share on other sites

Logane prijatelju, ja sam vidio da recimo VALEO pravi zamjenske podizače, a vjerujem da su bili i prva ugradnja.
Gledao sam i podizače drugih proizvođača ali svi dolaze isključivo sa motorom.

Nisam 100% siguran za cijenu, ali znam da nije baš povoljan. Mislim da je oko 700 kn jedan VALEO podizač, bar ovdje u BiH, ali uzmi to s rezervom.

Mogu ti provjeriti tačnu cijenu, a evo ti VALEO kat. brojevi za oba podizača i naravno OE brojevi:

- lijevi podizač VALEO 850362 (OE 8200051779);

- desni podizač VALEO 850363 (OE 8200051780);

Vjerujem da je cijena "originalnog" podizača astronomska, pošto su ovi podizači puno trajniji od onih sa sajlom, pa je samim tim i potražnja manja, čitaj dio je skuplji.

Uostalom, eto brojeva pa probaj sve solucije.

Sa srećom.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

8xx kn, ja kupio novi u ZG + ruke... istina lik je to radio i napravio unutar 3h od mog poziva jer mi se zurilo na put i bila subota.. ima da radi jos 20 godina :D

 

Link to comment
Share on other sites

Meni su iz Siluxa dva puta za redom slali pogrešnao desni umjesto lijevi pa mi jer nakon skoro pola godine čekanja, dopisivanja i reklamiranaj Siluxu dosadilo i kupio sam originalni ali polovni.

Najveći problem ovog tripa podizača je ona osovinica na kojoj se rotiraju "škare" a koja s druge strane ima oprugu u obliku puža. Kad bi taj dio bio kvalitetnije napravljen tu se drugi ništa ne može pokvariti.

Stari podizač sam rastavio i sad čekam prigodu da nekom dobrom tokaru dam da mi napravi famoznu osovinicu. Ako mi to uspije  podizač će opet biti  kao nov.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Da dignemo temu iz mrtvih...znam da twingo nije više mlad a možda ni aktualan ali u rijeci ih na cesti ima kao go...na :D naletio sam na tipa koji će se poigrati sa škarama odnosno odradit će 3d print od metala ili cnc obradu  (još ne zna a nije ni bitno) problematičnog dijela na spoju škara... bilo bi super ako postoji još zainteresiranih za kupovinu istog dijela jer tip brije da ću ja kupiti barem 20 komada :D anyway ako vam treba ili znate nekog kome treba javite se...p.s. cijenu još ne znam 🤪

Edited by jopa_22
Link to comment
Share on other sites

Ne prodaju, samo repariraju 400kn komad...a to mi je apsurdno...ako ima zainteresiranih da ovaj tip napravi javite se...nesto je rekao 10€ komad...mislim da je daleko manje od 400kn 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Rjesio sam podizace, oba. Covjek u rijeci po modelu napravio novi pohabani dio. 100kn komad pa ako nekome jos treba spojim s njim, a ako netko nije iz rijeke mogu ja poslat postom. Komad je pripremljen za upresavanje kao original ali ja sam ga obrusio i ubacio m5 vijak da ga drzi. Kad mu se popravi tokarski stroj moci ce se raditi i iz celika a za sad samo aluminij. Definitivno najjeftinije rjesenje...a kad dodje celik i najtrajnije mada mialim da ce i ovo odraditi barem 10 godina. Poslikat cu kako sam ja montirao za koji dan.

IMG-cb829855d57c730d88316eaa20525dd5-V.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni sve štima trenutno , ali možeš reći tom čovjeku iz Rijeke da ima zainteresiranih ljudi 🙂👍 pogotovo ako ima vremena i volje raditi novo iz pohabanih/ pokidanih predložaka.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja već godinama imam rastavljeni podizač kojem je to pošlo. Namjerava to isto napraviti, čak sam dogovarao s nećakom koji ima tokarski stroj ali kako mi problem nije gorući zaboravim na to i tako u nedogled.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.