Jump to content

2 problema


dajmirenault

Recommended Posts

Danas sam odlučio malo podaprati svoga ljubimca nakon povratka s mora i naletio sam na 2 problema..

 

1. "skriveni" pretinac ispred suvozačevog sica je vlažan. Kada sam vadio podmetaće vidio sam da je donji dio mokar i imao sam šta vidit. Sam poklopac i unutrašnjost poklopca je mokra, nema vode ali je mokro. Znači pranje je bilo ručno a ne podno tako da mi nije jasno kako se baš tu slila voda. O ćemu bi se tu moglo radit i kako to riješit? To bi mogli bit neki zaštopani odvodi? Prije to nisam prijetio, nakon obilnih kiša i pranja ali ruku na srce nisam i gledao u taj bunker.

 

2. iza središnje konzole sa suvozačeve strane viri, po mojoj procjeni, filter kabine. Crna plastika na vrhu i bijeli oblik harmonike u nastavku viri iza konzole. Šta bi to moglo bit?(ja sam bubnuo filter kabine) Zašto se to otkačilo? Žao mi je kaj nisam sliko al nisam imo mob sa sobom, budem posliko sutra da vidite kako izgleda. Ja sam mislio da su filteri gore oko šajbe pa mi nije jasno kaj je točno ovo i zašto to tako visi..

 

Eto pomagajte ako znate.. :D

Link to comment
Share on other sites

1. Začepljen odvod od klime

2. Filter klime koji je iskočio jer fali šaraf koji ga drži

Link to comment
Share on other sites

1.Kako odčepit taj odvod? Mogu sam ili moram do majstora?

2.Kako tako nisko padne taj filter, kaj nije on pri vrhu gore? A osjetio sam danas da klima jače puše.. :buck:

Link to comment
Share on other sites

Odvod klime ti se nalazi sa donje strane auta , otprilike kad auspuh počne od motora motati prema podu vozila a da bi mu prišao trebaš pomjeriti onu alu zaštitu iznad auspuha , ali kod tebe izgleda nije problem u tome već ti je zaštopan odvod kišnice ispod šajbe pa nakupljenu vodu u tom koritu ubacuje kroz otvor za uvođenje zraka u kabinu.

Najlakši test da vidiš da li su začepljeni odvodi je da uzmeš flašu vode i proliješ u ćoškovima šajbe , ako ta voda ne otekne brzo iza točkova odvodi su začepljeni.

Da bi očistio te odvode , trebaš skinuti brisače i one plastike ispod šajbe a onda najbolje sa crijevom pročepiti kanale.

Link to comment
Share on other sites

Idem danas poslije posla do mehe da mi to riješi.. Ko zna kolko puta se to već navlažilo sam kaj ja to nisam prije ni gledo.

A ovaj filter kad sam vidio došlo mi je da odma odem do majstora koji mi je to radio u natjeram ga da to popravi.. Ne vjerujem da on može sam od sebe past skroz dole do poda..

Link to comment
Share on other sites

Moram im ostavit auto da vide od kud curi.. Čekat ću slijedeći tjedan i godišnji da to riješim pa bum vidio sad ovih dana kad padne kiša kak se ponaša.

 

Za filter veli da je filter klime se otkačio i otpo.. Nije mi jasno kak još uvijek.. :glare:

Link to comment
Share on other sites

Čuj ostaviti auto da se vidi kud voda curi  :tup:

Pa to se vidi za 2 minuta , pospeš po šajbi vodu i vidiš kako otiče , ako slabo otiče-začepljen odvod kišnice ispod šajbe

Upališ klimu na najhladnije i pratiš kako kondenzat ispod auta otiče , ako ne ide ili skroz slabo kapa-začepljen odvod kondenzata klime.

I obavezno izvadi spužve ispod tepiha sa desne strane ( prednju i zadnju), a da ne vadiš  lijevi sic i srednju konzolu zadnju spužvu odsjeci skalperom na sredini jer je iz komada i lijeva i desna strana.

Nevjerovatno koliko te spužve mogu upiti vode i koliko se sporo suše (moraš ih na silu cijediti)

Link to comment
Share on other sites

Zalij šajbu vodom i mora dolje iscuriti. Ako ne onda je zaštopano. Ako je to ok onda je odvod klime zaštopan.

Edited by Grunf
Link to comment
Share on other sites

A mogu ga ja zalijevat vodom i palit klimu kad ne znam kako da to riješim pa svejedno moram vozit majstoru.. :D

 

Al budem to odradio sutra čisto da znam gdje je problem da mi majstori ne krenu prodavat maglu. Znači kad zalijevam šajbu voda mora curit ispod kotača a kondenzat klime curi negdje sprijeda donjeg dijela šasije?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.