Jump to content

Abs senzor Laguna ph1


zeze_001

Recommended Posts

potrebna manja pomoć. ponekad kad se vozim zna mi se upaliti lampica ABS i serv, isprobao zakočiti i Abs ne radi. zaustavim se i ugasim auto te ga ponovno pokrenem, greška se gasi i više se u vožnji ne pali i abs radi.

zanima me dali je netko imao sličan problem i kako ga je riješio! laguna iz 95', 4x disc...

Link to comment
Share on other sites

Kod tebe se javlja privremena greška i zato ti se upali lampica i ABS ne radi. Ta greška se resetira tako da se ugasi auto i nakon ponovnog kontakta više ne svijetli lampica i sustav je u funkciji. Međutim iako lampica ne svijetli greška je ostala zapisana u memoriji kompa.

Jedini ispravan i najlakši način da pronađeš šta u sustavu stvara grešku je da ideš na dijagnostiku. "Ručno" traženje izvora greške ti je Sizifov posao, jer imaš masu elemenata u sustavu koji mogu uzrokovati tu privremenu grešku. 

Link to comment
Share on other sites

Imam Lagunu iz 95. 2.0 ista stvar mi se događala, nakon šta sam stavila novi akumulator više mi se to nikada nije desilo (već godinu dana je sve normalno) stvarno izgleda čudno ali to je riješilo moj problem.

Stvarno nisam ni sama sigurna kako to objasniti :-/

Link to comment
Share on other sites

Meni se jednom to dogodilo i nikad poslije, pred 7-8 god.

Link to comment
Share on other sites

To se desavalo na mojoj laguni, i ako se dobro sjecam, bila je stvar cisto konektora i losijeg spoja. Ocisceni kontakti i vraceno sve na svoje mjesto. Radi vise godina bez ikakvih problema. :)

Link to comment
Share on other sites

Problem je šta ima više konektora, pa ne možeš u startu znati koji stvara problem (senzori na kotačima, centralni komp, napajanje, ...).

Ali slažem se sa tobom, uzrok je vrlo vjerojatno neki banalni kvar (loš kontakt).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.