Jump to content

Lupkanje


Blashyrkh

Recommended Posts

Uglavnom, svaki prelazak preko manje pukotine bilo to ostecenje na cesti ili recimo tracnica tramvaja, cuje se lupkanje sa obje strane kod prednjih kotaca. Zamijenio sam stabilizatore posto sam posumnjao na njih no ocito je kako nije problem do stabilizatora. To bi mogla biti kugla, krajnik? Ili mozda guma amortizera? Ako je netko imao iskustva slobodno napisite. Biti cu vam zahvalan.

Link to comment
Share on other sites

mislim da laguna 3 ima serijsku gresku da se amortizeri cuju... i ja sam pregledao cijeli ovjes i zamijenio spone balans stange, kugle, krajnici, sve provjereno... sve super... ali lagano lupka... cini mi se da sam to za amortizere tu na rkh procitao...

Link to comment
Share on other sites

pločice kod nekih auta znaju kloparati ako nemaju onaj elastični limić

Ovo je istina barem kod mene je tako bilo na starim plocicama ferodo koje su dosle uz auto mi je lupalo naprijed pa su mi majstori govorili da moram mijenjat klijesta i ja uzeo promijenio disk plocice i od tada se auto preporodilo ne lupa vise
Link to comment
Share on other sites

Dosta misljenja. U svakom slucaju hvala na odgovorima. Znaci mogu biti amortizeri a mogu i klijesta odnsno disk plocice. A renault ne bi bio renault da ga ne zakompliciraju :)

Link to comment
Share on other sites

Kako mislis solje? Postoji li strucan naziv? Isprika sto ne razumijem

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Kolega Blashyrkh, kako ste na kraju riješili problem?

 

Meni isto lupka u prednjem dijelu kad prelazim preko neravnina. Početkom tjedna promijenio sam disk-pločice, lupkanje je prestalo. Sad je, nakon tri-četiri dana, ponovno počelo. I kao da je samo s lijeve strane, a ne s obje strane.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav, 

 

Riješio sam na način da sam promijenio nosače amortizera (oba).

Nabavka oba nosača me koštala 926,00 kn 

A što se tiče stabilizatora i oni su promijenjeni.

 

od dana zamjene odnosno 19.03.2015 ne lupa ništa.

 

pozdrav

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.