Jump to content

magljenje stakala


mamba

Recommended Posts

Pozdrav ekipa,tražio sam tu po forumu al ne mogu naći,zanima me zašto se na meganu I magle stakla iznutra jako,antifriz ne gubi,nije nigdje mokro ispod konzole,znači nije kiler grijanja,filter kabine također provjeren,suh i čist,vjerovatno ona klapna za recirkulaciju,zanima me gdje se nalazi ta klapna i dal je problem to riješiti ako je do nje i kako?

Link to comment
Share on other sites

Nema veze sto nema klimu, gledaj kad otvoris haubu gornji desni cosak imas jedan poklopac, tamo je filter.

Link to comment
Share on other sites

i moj nema klimu, a ima filter baš tu. Inače da bi dobio max učinak sušenja prednje šajbe moraš zatvoriti sve zračnike na sredini, tj one koji pušu pema tebi. Kroz njih zrak izlazi neovisno u kojem je smjeru šalter okrenut. Znači, okreni smjer puhanja prema šajbi, dodaj grijanje po želji, ventilator na najveću brzinu dok se ne osuši i ponavljam, obavezno zatvori izlaz zraka kroz rešetkice. Ako to ne pomogne ili je filter prljav ili je klapna zatvorena, ali to još nisam čuo da se događa na meg 1. Obično strada graničnik pa motorić vrti u prazno i čuje se kuckanje pri davanju kontakta (desetak sekundi), ali klapna ostaje otvorena. Međutim možda si ti baš izuzetak, tko zna. Imaš negdje tu moj tutorial popravka te klapne. Inače nalazi se negdje iznad položaja kuplunga i tu bi se trebao čuti zvuk otvaranja-zatvaranja kada vrtiš gumb sa vanjske cirkulacije na unutarnju i obratno.

Link to comment
Share on other sites

Filter sam zamjenio,nije do njega,na prošlom autu mi je taj filter bio sav mokar jer je prolazila voda do njega kroz onu gumu na dnu šajbe i isto mi se tako događalo pa sam to zabrtvio i bilo super,al na ovom to nije to a vidim da u dosta slučajeva zašteka il pukne ta klapna tj. polugica klapne pa ostane zatvorena.Budem sutra provjerio na tom mjestu gdje je FRENCHKEY napisao,znači ako sam dobro ukapirao na lijevoj strani kod vozača iznad kvačila??

Link to comment
Share on other sites

da, ali ju ne možeš vidjeti tako lako. U stvari ja sam ju idio tek nakon što sam sve povadio van s vanjske strane. Probaj osluškivati dok prebacuješ na recirkulaciju, naravno pod kontaktom. Stavi glavu dole kod kvačila i slušaj

Edited by frenchkey
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.