Jump to content

Laguna bruji


ivan-os

Recommended Posts

Dakle, 1999.god, 1.6 16v, 196000km. Brujanje se javlja na 2100 obrtaja iz motornog prostora. Kad stisnem kvačilo ili izbacim iz brzine buka nestaje. Zvuči kao kad ležaj ode al ono baš baš pili po mozgu.

E sad što bi to moglo biti? I što je zanimljivo u jačim lijevim zavojima ili u kružnom toku brujanje prestaje.

Link to comment
Share on other sites

Druk lezaj se cuje kad stisnes kvacilo...obrnuta logika.dakle nije druk lezaj.

.a ovo u zavojima,da nisu gume il lezaj koji na kotacima?

Link to comment
Share on other sites

Da su gume ili lezaj na kotacima culo bi se i kad ga izbacim u ler i pustim da se kotrlja a tada je apsolutna tisina. Do sada sam cuo da je mozda lezaj alternatora ili lezaj diferencijala...u srijedu svakako na servis pa nek pregledaju.

Mislio sam da je netko imao slicno iskustvo s lagunom al izgleda nista...

Link to comment
Share on other sites

Mslim da je u pitanju diferencijal.(bar po onom što si napisao) Navodno je to bila boljka Lagune 1.Ulja u mjenjaču imaš dovoljno?

Link to comment
Share on other sites

E to ne znam...auto sam kupio prije 2 mjeseca i pregledali su ga u servisu, savršeno očuvan. Nije ni to brujanje nešto strašno glasno al sam pacijent kad je auto u pitanju i sve mora biti kako treba...

Ako je diferencijal jel bi se čulo to i kad auto stoji na mjestu u leru? Ključno je kad obrtaji dođu na 2100 i tad počinje neovisno vozio se ja u 2. ili 5. brzini ili stajao na mjestu i držao gas.

Jel mogu nekako sam pregledat jel ima dovoljno ulja?

Edited by ivan-os
Link to comment
Share on other sites

Možeš, odvij gornji vijak na mjenjaču i ako prstom napipaš ulje onda je ok. Treba biti do preljevanja.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Rijesen problem, gornji nosac motora je bio u pitanju. Lagano je bio nacet i imao minimalno lufta al eto dovoljno da stvori probleme. Sad samo prede...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.