Jump to content

Motor trese i nakon zamjenjene bobine


hrvoje_hr

Recommended Posts

Danas poslije posla sjednem u auto i neugodno me iznenadi povecana tresnja motora. Pomislim odmah da je do bobine, imam rezervnu kod sebe i posto zivim 60ak km daleko odem do prvog mehanicara. U voznji primjetim da mi blinka lampica sistema protiv zagadjivanja okolisa, slabije vuce i da racunalo prikazuje povecanu potrosnju.

 

Dojdem do prvog mehanicara u kvartu, neka mala kvartovska garazica/praonica, dignemo haubu i stvarno najdemo bobinu koja ne radi. Zamjenimo nju i svjecicu, motor trese mrvicu manje ali i dalje je prisutan isti problem. Ovaj nema pojma sto je, spominjao je lambda sondu al nema on kompjutera ni nicega da spojimo, a iskreno nebi mu ni povjerio ista vise od ovog sto mi napravio, pa sam otisao...

 

Sutra trebam na put (ne s Megyem naravno :)), tako da cu tek u pon kod svojeg servisera. Da ne budem u ovolikoj neizvjesnosti, pitam vas jeli imao netko slicnog iskustva?

Link to comment
Share on other sites

Ako drhti onda je problem u struji. Ako ljulja onda je nešto na sustavu dovoda goriva. To je generalno pravilo.

 

Možda si natočio loše gorivo?

Link to comment
Share on other sites

Tako se i meni događalo prije par dana pa sam mislio da je bobina ali nije, jer isto imam jednu u rezervi pa sam išao na dijagnostiku. Ukratko,dijagnostika pokazala grešku na trećem cilindru da ne dobiva dovoljno goriva tj otišao injektor. Stavio drugi ali rabljeni, trošak s izmjenom 500kn.  

Link to comment
Share on other sites

dobro ti kaže enagem, imao iste simptome ja na 1.4 16v, sta sve nisam probavo i razmisljo dok dijagnstika nije pokazala da me zeza jedan cilindar ..

 

@ hrvoje_hr kolko si napravio vec sa megy km?  :D

Link to comment
Share on other sites

Hvala momci na odgovorima. Tek se prekosutra vracam, pa onda javim sto je bilo.

 

Možda si natočio loše gorivo?

Na Ini sam tocio dva dana prije. Nadam se da nismo dosli toliko daleko da se i kod njih trebamo pazit..?

 

@brzi16v, nekih 7k se vec odvozilo. Uzivam bas :) Do sad jedini problem zadnje kocnice, promjenjene kompletno s lezajevima. Sredio sam sve one ogrebotinice i nabavio 16" alufelge koje jos cekaju montazu. Posaljem par slikica kad stignem :)

Link to comment
Share on other sites

Jedna od dvije sonde. Najvjerojatnije gornja s grane. Mozda i MAP senzor al tesko jer on ne pali lampicu koja se tebi upalila...

Link to comment
Share on other sites

tko stavi aditiv svakih 10 tkm u gorivo nema problema s injektorima. Tko stavi aditiv kad se pojave problemi, bacio je pare

Link to comment
Share on other sites

ja sam imao isti takav problem na 1.4 16V

rješenje je bilo promjena 2 bobine  -> to je riješilo problem !

moram napomenuti kako sam pola godine prije toga mijenjao jednu

pa je na kraju mojom odlukom zamijenjena i ona četvrta da me ne iznenadi

i od tad sve rade...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.