Jump to content

Ne pali se lampica od grijača


bodo

Recommended Posts

Dakle problem je počeo jučer prilikom hladnog starta auto je verglao i nije palio nakon par puta davanja iznova kontakta auto je upalio i nakon toga sve je bilo normalno, čak je i ujutro normalno zapalio do danas popodne pri povratku s posla isti problem samo ovaj put uočavam da pri davanju kontakta ne pali se lampica od grijača nakon par puta okretanja kontakta lampica se upalila i auto je tada upalio ,auto je megane I 1,9dci ak je netko imao sličan problem svaka pomoć dobro došla.

Link to comment
Share on other sites

možda relej zeza

To i ja mislim al nisam siguran koji je relej grijaca tam ih ima vise da li ima kakvu oznaku
Link to comment
Share on other sites

Ne ti releji. Trebaš pogledati jedinicu predgrijavanja koja upravlja grijačima i iz nje ide signal za lampicu na tabli. Probaj je otvoriti trebalo bi da se u njoj nalaze releji.

Ta jedinica ti se nalazi na pregradi u motornom prostoru ispred vozača.

 

Evo na slici u prilogu pozicija 257.

 

F9Q.pdf

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Danas isti problem sa hladnim startom samo sto se ovaj put upalila i lampica od grijača i smola tek nakon tri cetzri kraca verglanja auto je uspio da upali tak da vise nisam siguran da me zeza relej.

Ispitao sam grijače žicom sa +kleme akumulatora svi su iskrili onak slabasno sad neznam da nisu oslabili grijaci jer su kod mene  7 godina a nisam ih nikada mijenjao,

Mozda bi ih trebalo ispitatati instrumentom  al neznam koliki bi trebao biti otpor u ispravnog grijaca na mom meganu,ak neko zna slobodno nek napise.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pozdrav

Evo malo da ozivim temu dolaskom nižih temperatura problem se ponovno javlja znaci prilikom davanja kontakta ne pali se lampica od grijača i auto nepali samo sto uočavam da dok se ne upali lampica ne radi ni pumpa goriva koja treba da radi davanjem više puta kontakta upali se lampica i proradi i pumpa normalno auto tada kresne

Zanima me pošto sumnjam na modul grijača da li preko njega ide i relej od pumpe ?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.