Jump to content

Dim iz auspuha


dajmirenault

Recommended Posts

Prije svega sve najbolje u novoj 2015. godini! Puno sreće, zdravlja, novaca i što manje kvarova na vašim limenim ljubimcima! :-)

 

Moj problem je sljedeći. Kako je sada zahladilo i auto mi  zna stajat cijeli dan bez da ga zapalim kada ga prvi put kresnem iz auspuha izađe solidan oblak dima popračen smradom(ja bih rekao po ulju). Kada taj oblak prođe auto normalno baca paru iz auspuha s obzirom na temperaturu. Tokom vožnje prilikom naglog dodavanja gasa nekad mi se učinilo da zadimi ali nikad nisam primjetio niti boju niti količinu dok sam ja vozio. Danas mi je stari uzeo auto, upalio ga nakon stajanja od stare godine, opet je izbacio taj smrdljivi dim i kad je stari krenuo i spojio se na glavnu cestu i dodao gas vidio sam da je izbacio dim i učinilo mi se da je bijelo-plavi. Nije to neka enormna količina dima ali se primjeti da nešto izbaci van. Pošto je to povezano s uljem zanima me šta bi to moglo bit i od kuda da krenem. E sad, znam da mi je turbina malo masna pa sam taj smrad ulja stavljo pod to da kapa po ispuhu. Stvar je u tome da auto normalno vuče, ne troši nit u ulje nit vodu. Šta bi to moglo bit? Od kuda prvo da krenem? Možda gumice ventila? Auto je Megane 2, 1.5 dci sa 250+ tkm.

Pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

Meni se dešava ista stvar, raspravljali smo o tome

 

Kod mene zasmrdi kiselo-suho dok stojim, ne znam kak da opišem.  :D Al zato i odletim, bolje da to bude iza mene nego da udišem.  :D

U retrovizoru kad ga stisnem isto vidim da baci sivkast oblak, pogotovo po noći kad se netko vozi iza mene, al to je normalno da dizeli bacaju.

Link to comment
Share on other sites

A za dizele se uvijek govori da crni dim nije strasan dok bijeli znaci neki veci problem.

Glupo mi je opce ista ic razmrdavat posto auto ne trosi ni ulje ni vodu, to malo dima kod hladnog starta mogu progutat. Samo bi volio znat sta mogu očekivati..

Link to comment
Share on other sites

Problem je kad pocne ulje trositi na turbu... A bijeli dim na ugrijanom autu u smislu vodene pare je probem...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.