Jump to content

Renault Laguna 1 ph2 - 1.8 16v paljenje


limma

Recommended Posts

Pozdrav,

 

molio bih pomoć za mene neukog. Jučer mi auto iznenada ne želi upalit. Ujutro upalim i odem do grada, u povratku upalim i odem do dučana. Po obavljenoj kupnji otključam na daljinsko, sjednem, okrenem ključ..samo klikne i neće okrenut dalje. Probam par puta,  neće.

 

Izvadim kablove iz gepeka, zamolim prolaznika za struju...spojimo...ista stvar. Dobijem kontakt, ali nema snage okrenut. Dodatno spojimo s još jednim parom kablova (misleći slabi kablovi pa ne može povuć dovoljno struje), i nakon što sam par puta ključem okrenuo, uspije ipak upalit.

 

Kako nisam baš neki mehaničar, pitam se da li je moguće da akumulator rikne trenutno (nije bilo problema s paljenjem zadnjih dana, moooožda je jedno jutro povuko malo teže..jedino me centralno malo muči od kad je zima došla) ili je stvar da je alnaser riknuo pa vuče previše struje?

Mogući je problem i da su mi kleme oksidirale budući nisam baš previše održavao...al mišljenja sam da ne bi trebao to biti uzrok da se akumulator nakon paljenja zadnjih dana ne puni, pa da je možda toliko prazan sada.

 

Planiram zamijenit akumulator kad ga nabavim (ovaj stari je 10/2008) pa se nadam da će to otkloniti problem.

Link to comment
Share on other sites

Nedavno mi se desila ista stvar,odjednom nije tia upalit auto,na kablove jedva upalio,zamjenom akumulatora kreše kao nov

Link to comment
Share on other sites

Evo zamijenio, upalio od prve.

 

Ono što me sad malo brine jest činjenica da sam spojio novi akumulator. Izmjerio s instrumentom i dobio 12V/64Ah (prema deklaraciji 12V/55Ah). Nakon ugradnje i gradske vožnje sada pokazao je 13V, ali svega 18Ah. Da li je to u redu? Budući je napon porasao, vjerujem da alternator uredno radi. Ali zašto mi pokazuje samo 18Ah?

 

:(

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.