Jump to content

laguna 1996 klimatronik


vjekobbd

Recommended Posts

pozdrav svima

 

Molio bih vas da ako netko zna da mi da koji savijet

 

znaci laguna 1996 2.0

prestalo mi je puhanje radit , naime ko da prekida malo radi malo ne (automatska klima ) ,

krenulo je sa povremenim prekidanjem , ko da kad naletim na neku jamu se pali ili gasi . Recimo kao da kontakt negdje gubi . pa  kad se strese dojde sebi. Sada je skroz prestalo radit i tek se rijetko pali . provjerio sam osigurace i ispravni su . bio sam kod elektricara (kum ) i veli da dobiva struju . I da bi trebalo izvaditi klimatronik da vidimo kaj je . e sada on nije nikada radio renault i boji se vaditi naslijepo da nesto ne potrga .

pa bi molio da mi netko kaze kako se vadi ! dali cijela armatura ide van , ili samo onaj sredisnji dio

vidio sam na forumu post kako se vadi poklopac i radio (pitanje je bilo za zamjenu sijalice ) dali tim postupkom ili...

i dali ima nesto drugo da se prije pogleda prije vadjenja

 

unaprijed hvala

Link to comment
Share on other sites

Da bi izvadio upravljačku jedinicu klime moraš krenuti skidati plastike od mjenjača, pepeljaru, radio i poklopac pa tek onda upravljačku jedinicu klime. Da bi nju odšarafio trebas s njezine donje strane negdje oko sredine po dubini naći 2 šesterokutna vijka, mislim 7 ili 8mm. Teško ih možeš vidjeti i naći bez svijetiljke i špigla. Kad ih odšarafiš ide lagano dole.

Ako ti se jedinica ne blesira i ne gasi ne bi rekao da je do nje, prije motor ventilatora ili reostat.

Link to comment
Share on other sites

U tome i je problem kaj se blesira . jel meni se cijela jedinica gasi ne samo puhanje , nista mi ne svijetli . Sad neznam jesam dobro objasnio . desava se da se cijela jedinica gasi i pali kad radi onda sve radi i puhanje klima grijaci , a kad ne nista nemogu ni zadnji grijac upalit ni puhanje ni klimu .

 

hvala na brzom odgovoru

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.