Jump to content

Laguna 1 injektori


MarracOsk

Recommended Posts

Radi se o laguni 1.6 16v 1998 godina.Probali smo injektore spojiti preko sprice na wd sprej,i nakon sto se spoje na struju bace mlaz.Ali problem je sto sve cetiri bacaju dva mlaza,ne maglicu.Nadam se da se tako moze provjeriti jer smo nasli na netu da covjek tako isproba.Zanima me dali netko zna gdje u Osijeku ocistiti ako se uopce mogu ocistiti? Problem je sto auto jako trza cim se malo zagrije,tj. cim spusti ler.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Prvo, moraš ustanoviti da problem nije u bobinama. Ako nisu one, onda je moguće sa su injektori. Postoji Valvoline Injector cleaner aditiv za kemijsko čišćenje koji možeš kupiti u Tokićevim trgovinama, mislim da ultrazvučno čišćenje nije potrebno...

Link to comment
Share on other sites

Spoji auto na dijagnostiku. Opis takvog kvara kaže "nepravilan rad cilindra broj 1, 2, 3 ili 4"

Ako nemaš priliku onda upali auto i kad počne tako trzati, odspoji dovod struje na prvu bobinu, pa je ponovo spoji. Tako napravi sa sve 4 i ako motor ne bude počelo jače trokirati kad odspojiš struju na jednoj od njih, ta je bobina u kvaru. A provjeri za svaki slučaj da su ti i svijećice u dobrom stanju! Standardno ja ih mijenjam svakih 40 000...

Link to comment
Share on other sites

Najgore je sto je auto prije trzao tek kad se ugrije,a sada i hladan trza.Kad je auto u leru radi kao sat,bez trokiranja i zalijetanja motora.Provjerit cu to sa bobinama.

Link to comment
Share on other sites

U leru su najmanji "zahtjevi" za strujom, kad se traži ubrzavanje onda se otkriju i najmanji problemi sa dovodom struje.

Link to comment
Share on other sites

Jutros svjecice koje su bile na autu dobro ocistio i namjestio zazor samo da vidim ima li razlike.Navecer kad sam isao u grad auto je super isao,nije trzao ali vec nakon 20 min voznje poceo je opet trzati.Jucer sam ga probao stisnuti u drugoj,pocne vuci pa ga kao nesta gusi,pa povuce pa gusi....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Odi na dijagnostiku... Ali pretpostavljam da će ti izbaciti grešku u radu nekog cilindra i onda opet dolazimo do svijećica i bobina.

Moraš provjeriti bobine, jer one tako "prekidaju" isto kao što takav identičan problem uzrokuju npr. kablovi kod Clia 2. 

I koliko dugo već voziš sa istim svijećicama?

Link to comment
Share on other sites

Jutros sam stavio nove svjecice Bosch koje su mi dali za renault pa je jutros bilo bez trzanja.Sad cu vidjeti ovih dana kako ce se ponasati.Proslo ljeto sam stavio nove ali neke jeftine samo za probu pa se bas nisu pokazale nesto.

Link to comment
Share on other sites

Da, znači ipak su bile svijećice problem. Drago mi je!

Na slici izgledaju OK ali ne vidim dobro elektrodu, možda je ona istrošena, jer jeftine svijećice imaju slabije materijale izrade, ili se sama svijećica iznutra potrošila, kao vodič struje,

Edited by selma
Link to comment
Share on other sites

Pa da,ma bitno da sada radi.Danas sam promjenio korpu i lamelu jer je vec bilo pretvrdo kvacilo...promjenio cetkice na anlaseru,kuglu na vilici upresao novu,manzetnu poluosovine,manzetnu letve volana,kupio plocice za kocnice....jedino mi je problem sto plocice imaju onu zicu za spojiti na struju,a kod mene na suvozacevoj strani je nema.Na vozacevoj je otkinuta ali to napravim,ali tamo nema nikakve na drugoj strani.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.