Jump to content

Laguna 2 problemi


Tanatos

Recommended Posts

Oh, malo jesi ali nisi jedini.

Kruzi antifriz ali ti motori sporije dostižu radnu temperaturu i samim time bi kasnije počeli grijati u putničkom prostoru. A njihov rad reguliraju senzori i neki “mozak”.

Ali ne zabrinjavaj se, sad ti i tako ne trebaju i vrlo je vjerojatno da ne rade uopće. Možda su strulili konektori pa ispala žica ili sami grijači ne rade.

  • Like 1
  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Koliko znam ukljucuju se kad je temp zraka ispod 10°C i temperatura motora do 60°C.

Kad zahladi provjeri ispitivcem jel to uopce dobiva struju

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pozdrav forumaši. U zadnje sam vrijeme malo više aktivan ali imam želju malo svoju lagunu dovest u red. Danas sam primjetio da mi iz ventilacije smrdi po paljevini gume ili plastike, odmah sam stao sa strane i otvorio haubu, lagani dim je dolazio iz predjela turbine, kad sam bolje pogledao vidio sam dosta ulja po katalizatoru koji se nalazi ispod turbine. Katalizator je vruć i smrdi ulje koje curi po njemu, to mi je jasno. Ali me sad zanima odakle bi moglo to ulje curit, gledao sam turbinu i dovodnu cijev ulja ni kapi ulja nema, ali je ispod same turbine dosta masno. Ne znam odakle bi moglo curiti. Samo da napomenem, taj smrad se čuje samo ako je agresivnija vožnja ili vožnja uzbrdo koja zahtjeva više gasa i naravno snage. Oprostite na dužem postu, hvala unaprijed.

 

Link to comment
Share on other sites

Ohladio se motor pa sam uspio provuć ruku i mobitelom uslikat točno gdje curi. 

Da li postoji ovdje neki dihtung na ovoj cijevi od povrata ulja da se samo to zamijeni i da ne curi. 

Screenshot_2023-10-13-21-38-50-703_com.miui.videoplayer.jpg

Screenshot_2023-10-13-21-43-46-684_com.miui.videoplayer.jpg

Link to comment
Share on other sites

Postoji. Probaj prvo dotegnuti te dve vide

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.