Jump to content

F3R iskustva


Ruske

Recommended Posts

bok svima, zanimaju me vasa iskustva sa navedenim motorom. stagod napisete bit ce korisno :)

Link to comment
Share on other sites

Moja iskustva;

 

Izdržljiv, kvalitetan i otporan motor! U gradu troši 10 litara zahtjevne vožnje, vani lagana vožnja (prosječnom brzinom, recimo stara cesta do RI potrošnja 6,5 litara), autocesta 8 litara.

Rastavljen F3R motor sa 100 tkm još uvijek ima klipove, prstenove, cilindre i ventile u tvorničkim normama - to sam vidjela svojim očima.

Stavlja se ulje Elf 10w - 40, filter zraka je 70 kuna, filter ulja 50 kuna, svijećice NGK 25 kuna komad. 

 

Jedini problemi koje može imati su lako riješivi - ako nema konstantno regularno ubrzanje ili trokira, zamijeni mu se razvodna kapa (ca 180kn - sa razvodnikom dolazi u kompletu, recimo od marke Facet, OK je) kablovi se preko Intercarsa nađu za čak 80 kuna, a bobine se jako rijetko kvare. Ako se to dogodi, neki pošten čovjek vam može prodati polovnu za stotinjak kuna. (recimo, ja, haha)

Od ostalih poznatih kvarova, može otići senzor temperature rashladne tekućine, senzor radilice zna malo štekati (ako auto na svako 20. - 30. paljenje malo duže vergla onda znaš 100 posto da je senzor radilice!) brtve glave su dobre, karter nema brtvu nego samo silikon, brtva poklopca ako pušta također jeftina stvar...Brtve glave su im dobre i uglavnom nije mi poznato da su imali problema s tim.

 

Sve u svemu, u Laguni pomalo trom motor, u Meganeu malo okretniji i odazivniji, ali vrlo kvalitetan. Na našem tržištu u najvećem postotku se nalaze sa Multi Point injection sistemom.

Aluminijska usisna grana, dobro podnose LPG.

 

Mane su mu šta nema baš impozantno ubrzanje - ali ima jako dobar okretni moment.

Ako te još nešto zanima, pitaj, imam taj motor u svom autu i imam još jedan za prodati!

Link to comment
Share on other sites

tebe sam cekao :) hvala, budem vidio ako me jos sta zanima

Link to comment
Share on other sites

Thx,coupe ph1 mi je jedan od ljepših coupea. Cabrio Megane I bi bila sljedeća opcija koju bih kupio kad i imao dovoljno para ;-) 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.