Jump to content

Shema i upute za promjenu osigurača u motornom prostoru?


morrak

Recommended Posts

Ima netko da izvuče shemu osigurača (koji je za što) i ako imaju neke upute za izmjenu (jer se navodno mora nešto skidati)

 

Laguna III 2.0 dCi 150KS

 

Hvala!

Link to comment
Share on other sites

Evo moj prilog ovoj temi.

 

Ovaj raspored osigurača koji ti je Smuchac stavio u prilogu "Motorni prostor.pdf" je raspored osigurača na PSU jedinici (Protektion and Switchig Unit).

Međutim, pored nje imaš još osigurača u motornom prostoru. Dodatna jedinica sa osiguračima se zove "Max fuse box" i nalazi se odma poviše PSU jedinice.

Evo u ovom prilogu koji sam ti stavio se vidi njihov položaj. Pogledaj na prvom listu priloga. Pozicija 1 je Max fuse box , a pozicija 2 je PSU jedinica.

Nažalost nemam raspored osigurača na ovoj "Max fuse box", ali sam ti ovo stavio samo da vidiš da njihova priča ne drži vodu. Za doći do osigurača netreba rastavljati pola motora.

Kao šta si i sam rekao to bi bila vrhunska glupost da zbog jednog osigurača rastavljaš pola motora.

 

L3 engine compartment fuses.pdf

Link to comment
Share on other sites

Naravno da je glupost, ali servis naplacuje svasta i ne placaju mi se vise njihove kvote. Samo za zamjenu osiguraca (sve ostalo raskapanje je dodatno) pisu 12 minuta (0,2h) iliti 40ak kuna... pa skidanje i vracanje pa ovo pa ono... na kraju za promjenu osiguraca startera 500kn

Jel imas ovu knjizicu/prirucnik sa svim tim uputama za L3 (po mogucnosti karavan) za udjeliti (moze i na PM, jumbo mail, dropbox...)?

Edited by morrak
Link to comment
Share on other sites

Ma nemam nikakav ni priručnik niti software, a ne znam ni di bi to skinuo (ako netko ima torrent link...)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.