Jump to content

Ksenon - kako i čime zamjeniti?


morrak

Recommended Posts

Super usporedba i recenzija. 

Reci mi da li se izvana vidi da su leće druge? Radi tehničkog pitam. 

I naravno cijena cijele igre bi bila jako dobra indormacija

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, vip3141 said:

Cijena zajebancije?

 

1 hour ago, petak said:

Super usporedba i recenzija. 

Reci mi da li se izvana vidi da su leće druge? Radi tehničkog pitam. 

I naravno cijena cijele igre bi bila jako dobra indormacija

"Ugrađujemo originalne leće i projektore i cijena za kompletno uređivanje farova iznutra i izvana, kvarcni premaz za zaštitu, nove leće i projektore je za oba fara 1600kn." Ove moje Koito su 100-200kn više ukupno, ovisno koliko se namuče.

Stvarno su super gore dečki, i Branimir je jako ljubazan.

Nisam ih još vidio po danu i nabrzaka sam okinuo ove fotke, ali pogledaj slike originala (dva posta iznad) i usporedi. Moooožda me malo kopka što je stavljen srebrni shroud oko leće, a ne kromiran kakav je bio - onda bi se stvarno teško skužilo. Al stvarno nisam komplicirao i ispitivao hrpu pitanja prije ugradnje - ostavio sam im auto i rekao da stave nešto bolje ako paše (spominjale su se Koito i Hella). Mislim da je maknut i jedan komad kroma na donjoj strani fara, unutar otvora gdje ide leća. Ja odmah vidim jer sam ih stalno gledao i proučavao, ali u pravilu nije baš jako očito. Ali opet, da sam htio da stave original, izgledalo bi identično kako je bilo. Ove Koito su možda mrvicu kraće i zaobljenije, pa je i tu razlika. Kad se digne hauba i gleda sam rub fara (samo ovaj dio prema motoru), skuži se da su otvarani - ali opet nije očito i treba baš tražiti tako nešto.

Da su rekli da su usput stavili i nove dvaput jače žarulje - vjerovao bih im. Toliko dalje i šire bacaju svjetlost, da sad na autima valjda 50m daleko vidim rez i osvjetljava im tablicu - prije nisam to vidio tako dobro ni kad je vozilo bio oko dvije-tri duljine auta ispred mene... Bijele oznake i linije na cesti su puno vidljivije. Nemam ni pojma koliko su moje žarulje stare - jedna je Bosch, druga je OEM, mislim. Mijenjane su još u ovlaštenom prije x godina. Kad mi dosade, stavit ću nove pa će svjetlit još bolje.

Edited by IcyTexx
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Super!

Hvala

Obzirom da jedan far za moju krstaricu (Espace) košta cca 7000kn onda ovo dođe kao super povoljna alternativa.

Za sad mi ne treba, ali ovakve informacije skupljam i bilježim

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

vidim na Kyoto cutoffu da je ''američki'' dok je original ima ''europski'' rez, dakle malo podignutije desno radi osvjetljavanja znakova, pješaka, itd. Eventualno bi to mogao primjetiti na tehničkom, ali vjerojatnost je ispod 1 promila. Ako imaš original xenone u opremi, dakle automatsku nivelaciju, pranje farova i sve što ide s tim nema teorije da bi netko zagledao u druge detalje. Ako bi stavio žarulje 8000K ili više pa da bacaju plavo mogli bi te zajebavati. No to bi bio ionako overkill jer bi izgubio dosta na snazi svjetla

Link to comment
Share on other sites

To sam i ja skužio, ali napravljeno je da s desne strane baca malo svjetla i gore, tako da poprilično osvjetljava reflektivne znakove (prije skoro uopće nije), a nisam skužio da ima nekakvog glarea.

Ima tvorničku nivelaciju i pranje, a sve radi kao i prije. Kad ubrzavam i kako se prednji kraj auta digne, vidim da se leće spuštaju.

Sad idem opet na vožnju. :D Neopisivo sigurnije se sad osjećam i više ne škiljim da bih nešto u mraku vidio. Na tehnički idem već godinama kod jednih te istih normalnih ljudi koji koriste mozak kod pregleda auta, pa kad je nešto napravljeno kako treba ne prigovaraju.

Žarulje kad ću mijenjat, stavit ću 4500-5000K kao što su i sad, ne palim se na ove plave ili ljubičaste gluparije. :D LED na Talismanu mi je prehladan, recimo.

Edited by IcyTexx
Link to comment
Share on other sites

On 12. 10. 2019. at 0:53, IcyTexx said:

Svi s Lagunama III trk kod Jensa.

Ajd daj adresu/kontakt

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.