Jump to content

porez za megane I


1704Gogo

Recommended Posts

Isao sam jucer nakon prepisa kod j.b. u poreznu upravu u Karlovcu kako bih platio 5% poreza za auto ... standard nadrkane babe na salterima... uglavnom... zena po programu kojeg ima za procjenu vozila nemre naci moj model auta, megane jedinicu iz '97. 1.6e i kaze da ce naci sto slicniji model...  :cekicem: klikne na megana II, cija je procjenjena kataloska vrijednost puno veca od megana I naravno, te ispada da bi ja trebao platiti oko 500kn. Sad, tko je tu lud pitam se... u kupoprodajni ugovor stavljena je cifra realna koju sam i dao za auto, znaci 4000kn. Veli zena da u tom programu ne postoji moj model, tj da nemaju aute starije od 15 god otprilike... Kaze kako mogu platiti procjenitelja 300kn i on bi mi sigurno rekao manje, jer auto je u dosta losem stanju, napukla prednja sajba, lak apšisao itd itd... STA DA RADIM ekipa, da li ima neko slicna iskustva... plz help  :hm:  :agr:

Link to comment
Share on other sites

procjenitelj se isplati za skuplje aute gdje je tih 5% tisuce kuna... preporucujem probati u drugu smjenu s cokoladom, prije par dana meni za clija baba rekla 1800kn, dosao sutra kod druge 1100kn :00009019:

Link to comment
Share on other sites

Meni su nedavno precijenili Megane 1 phase2 1.6 16v iz 2000. godine. Kaže teta da je cifra 12000 kuna kod njih, naravno da mi se nije isplatilo za tako jeftin auto uzimati procjenitelja pa sam platio 600 umjesto planiranih 350-400 kuna. Jbg..

Link to comment
Share on other sites

Ako nemaju aute starije od 15god onda neka izvoli procijeniti prema onome što piše u kupoprodajnom. Jbt Megane II se počeo proizvoditi 2002. godine, a to je 5god nakon tvog auta!  Ne može baba biti nadrkana koliko ja mogu biti nadrkan, pa da vidimo tko je luđi.... 

Link to comment
Share on other sites

Boze sacuvaj. Ja sam za Lagunu 2.0 iz 1995 godine platila 260 kn, a tebi za Megane kazu toliko. Zalosno kakav sustav imamo u drzavi... i prvi model poslije tvog Meganea je trebala gledat, onaj facelift a ne onog iz 2002 god. Jedino sta tu pomaze je da dodjes opet drugi dan kod drugog sluzbenika. Koliko god nevjerojatno to zvucalo cijenu poreza oni promijene kako im se da...

Link to comment
Share on other sites

Nemaju aute starije od 15 godina, koji panjevi, kao da svi hrvati voze nove audije i bemveje...

Ako ga nema u tablici onda ne treba ni porez platiti.

Link to comment
Share on other sites

kad smo mi došli na poreznu platiti prijenos za hondu,odmah smo počeli sa pričom kak smo kupili 20 godina stari auto, tek tolko da se imam sa čime voziti na posao, na ugovoru je bilo 3000, platili samo 150

Link to comment
Share on other sites

nikakve priče ne prolaze, jedan šalter, uvijek ista žena radi... kaj se može, lakši za 500kn i jbg... Lijepa Naša Hrvatska 

Link to comment
Share on other sites

Jel bitno gdje se uplaćuje porez. Možda se može uplatiti u nekoj drugoj poslovnici u susjednom gradu? Jel zna netko?

Link to comment
Share on other sites

Meni su za istu godinu,1,4 16V opalili 700 kn. Ja sam ga doduše platio 12000 kn ali je na ugovoru pisalo manje. Auto je bio u dobrom stanju tako da sam pretpostavio da bi i procjenitelj napisao nekih cca 300 kn pa dok platim njega,upitno je koliko bih profitirao. Mislim da porezna najbolje zarađuje na starijim i jeftinijim autima jer znaju da se ne isplati procijena na porez koji je cca 500 kn(+/- 100 kn). Osim toga,mislim da se i najviše prodaju(kupuju) auti vrijednosti cca 1000-2000 €.

Link to comment
Share on other sites

Hebate drzava...Prije 2 godine placen porez za r5 kada sam ga uzeo 85kn(da da 85kn). Stari moj je uzeo forda fiestu 94godina platio mislim oko 350kn...

 

A sestrin decko isao platiti porez za golfa 3 1.8 (mislim da je 94-95god) veli mu zena u poreznoj da po kataloskoj vrijednosti kod njih vrijedi 18000kn haha ; -5%= 900kn

 

Pa kamo to sve vodi ja neznam, al' znam da je to sve koma.... 

Edited by ShevaR4
Link to comment
Share on other sites

e za to bi se isplatila procjena, taj auto ne vrijedi doslovno nista, vrijedi onoliko koliko vrijedi željezo iz njega (i svi auti tog godista normalni ne rariteti , mercedesi SEC jaguari i sl da se ogradim).

Strasno je kaj rade s tim procjenama, ja sam platil 900kn za clia nekog iz 2005e dci-ja u odlicnom stanju, kakve logike ima da je procjenjena vrijednost golfa 3 iz 94e sa desnim retrovizorom od opreme i 400tkm realnih isto ko za clia 10 godina novijeg.

Link to comment
Share on other sites

A eto... Sta reci... Platio  je i gotovo... Nebi ništa rekao da je dao max 400kn ajde ali auto je platio 2000kn a porez 900 majko mila... Više te ispadne porez nego sam auto. U biti ispada tako da ako kupis novo/novije vozilo porez je manji nego staro/starije kod kojeg je porez veći. 

E nebi na zelenu granu nikako... :freak6:

Link to comment
Share on other sites

Jbg moramo se snalazit sa našim starim kramama :D meni ispada da sam platio 12,5% porez, a ne 5% haha

Link to comment
Share on other sites

Hebga istina.  Ispada tako da je auto postao povlastica... Kako god okrenes nevalja - za novi nemas a za stari saberes jos nekako pa opleti po djepu porezom i nakraju ispade da je najbolje ne imat auto...Ali sta ces kad ti treba....

Edited by ShevaR4
Link to comment
Share on other sites

Vjerovatno vam to vecini nista ne znaci, al jednom ako cete htjet uvesti auto izvana, slicna je situacija, samo se ne radi o poreznoj nego o carini.

Naime, carina ne priznaje ni kupoprodajni ugovor odnosno cijenu na njemu, a bome ni račun koji izda Jozo gmbh u Minkenu, Mercedes Benz ovlasteni salon za prodaju rabljenih , leasing kuca u istom tom Minkenu, svejedno je tko ga izdaje, carina ne priznaje racun.

PA tako trosarinu placas na njihovu procjenjenju vrijednost.

a trosarina moze biti 4.5% sto je recimo na manjim autima, ali bome na konkrentijem autu trosarine su 12 ili 17% .. pa vidite koliki su to novci.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.