Jump to content

Renault Laguna I ph.II


El Bayanero

Recommended Posts

Imam problem sa klimom. Prije nekoliko dana izgorio je ventilator kabine, uzeo sam drugi, ispravan, ali kad spojim na instalaciju ne radi. Relej koji se nalazi iznad ventilatora sam probao i cini se da je u redu. Osiguraci koji se nalaze ispod volana su takodje provjereni, ali mi se cini da niti jedan od njih nije za klimu. Postoje li jos negdje nekakvi osiguraci koje je neophodno provjeriti, osim onih ispod haube koji su takodje provjereni. Na upravljackoj jedinici ne pise service i radi sve bez ikakvih problema. Dovodio sam direktno struju na relej i probao funkcije sve je ok i radi. Cini se da relej ne dobija "zivu" struju.
Molio bih za pomoc, iskustva ili sta god. Potrebna mi je sema elektricne instalacije ili bar graficka slika kuda su fizicki trasirani kablovi.
 
Motor je N7Q.
Link to comment
Share on other sites

Tek sam sad vidio ovaj tvoj post, a već sam ti u međuvremenu odgovorio na tvoj PM.

 

Ako ti relej ne dobija struju onda ti je izgorio osigurač. Kada daš kontakt na špulu releja trebaš imati 12V (minus mu šalje komp klime i tako ga ubacuje). To je ujedno osigurač radija i upaljača. Ako ti oni rade osigurač je dobar.

Na kontakt toga releja dolazi 12V sa drugoga osigurača i to je napajanje ventilatora. To ti je onaj osigurač od 40A i nalazi se sa donje strane UCH-a pored raznih releja.

Detalji su ti u PM-u.

Link to comment
Share on other sites

Hvala veliko, sutra cu se odmah baciti na provjeru. Zaista ogromna pomoc. Nikako nisam mogao skontati gdje se nalazi taj veliki osigurac..
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.