Jump to content

Lupanje oko zadnjeg desnog kotača...


Mr. Q

Recommended Posts

Pozdrav gospodo!

Kako sam naveo u naslovu, u Meganeu iz 98' se čuje lupanje negdje oko zadnjeg desnog kotača.

Djevojka je jučer bila s njim na poslu i do tada se ništa čulo nije, nakon što se odvezla sa parkinga kaže da se odmah čulo lupanje, neovisno o brzini, a pri prelasku preko bilo kakve neravnine. Kad se vratila s posla mislio sam napraviti krug po kvartu čisto da se uvjerim i sam, ali lupkanje se čulo čim sam se okrenuo na prakingu, pa dalje nisam ni išao.

Nakon toga sam ga zaljuljao (samo gore-dolje) i lupkanje se odmah čulo, nije čak bilo ni potrebno previše napora. Kad sam se sagnuo imao sam dojam da je nesto oko amortizera, ili u blizini istog, ali znam da je to zapravo poprilično širok pojam... Jedino što mogu reći je da nisam vidio ništa masno ni polomljeno, onako, na prvu...

Djevojka mi veli da je neki majstor nešto radio prije zadnje rege, misli da su ležajevi. (Ali po njoj bi mogla biti i zadnja osovina, tako da ne bi baš bio uvjeren u točnost te informacije)

Je li moguće da bi amortizer samo tako prolupao iz čista mira i bez ikakvog prethodnog upozorenja? Ili su seleni? (Samo nabcujem stvari koje se meni vrte po glavi) Prelistao sam ostale teme, ali nigdje nisam naletio na sličan problem. Sad jedino ne znam znači li to da je ovo neki trivijalan problem koji svaki majstor zna otkloniti ili se stvarno ne događa često?:nezna:

p.s.

I kad sam se već raspisao, bi li tko mogao preporučiti kakav servis blizu Voltinog u Zg-u, da ga baš ne vozimo predaleko u ovakvom stanju...

Sorry na dugom postu i hvala unaprijed! :hey:

Link to comment
Share on other sites

To ce ti bilo koji normalan majstor moci recj sto je. Moguce da je pukao amortizer ili se odšarafio, moguce da je opruga pukla, mozda kotač nije zašarafljen...

Imas bracu Belinić oni su specijalci za Renolke a blizu su.

Link to comment
Share on other sites

Ispričavam se što se nisam prije javio. Eto, kao što smo i pretpostavljali, a nadali se da nije, pukao amortizer. Na kojem točno mjestu nisam siguran. Ekipa hvala na pomoći i preporukama za mehaničara, što se mene tiče može lock na temu. Pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

  • Tiho locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.