Jump to content

elf evolution 900 NF 5w-40


mirko7

Recommended Posts

dobra večer

evo već skoro godinu dana da vozim renault megane II 1,5dci 78 kw tako da nemam baš iskustva sa njima, došlo vrijeme da mjenjam ulje u motoru mehaničar mi preporuča ulje elf evolution 900 NF 5w-40 , vozilo prešlo 250 000 km pa molim za savjet da li da stavljam to ulje ili ne , u vozilu je bilo već elf-ovo ulje 5w-40 najvjerojatnije isto koje je stavljeno kad se prodavalo vozilo, da li ono zadovoljava specifikacije za to vozilo jer mi se čini ok ali na forumu nisam našao ništa konkretno jer je sve razbacano po forumu

hvala

Link to comment
Share on other sites

Jel moguce jos jedno pitanje i jos jedan topic o ulju??? Imas temu o uljima, malo si daj truda prije nego otvoris topic koji vec postoji!

Link to comment
Share on other sites

Nf ak bas picajzlis nije za renault motore neg je SXR... I fakat 0 % truda da nadjes odgovor. Prezvakana tema 100 puta na forumu..

Link to comment
Share on other sites

uru vrimena sam lista forum ima od totala shell itd pa do normi svakakvih itd ali pošto sam laik pitao sam Vas da mi pomognete tj da li odgovara za moje vozilo, primjetio sam da dosta članova ne koristi elf-ova ulja nekom je zakon ulje koje sam naveo nekima nije itd ali hvala vam na odgovoru

:hop:

Link to comment
Share on other sites

gledaj ulja s rn0710 ako nemas dpf ako ima onda rn0720 (moja pretpostavka je da ga nemas)

shell helix ultra 5W-40

shell helix ultra diesel 5W-40

elf 900 sxr 5w-40

Link to comment
Share on other sites

Kako Miloš kaže, norma je RN0710 i to je samo ELF EVO 900 SXR 5W40
ELF EVO900NF je za ostala vozila koja nemaju Renault normu, a koriste 5W40.
Vjerojatno majstor ima bolji rabat na tom ulju pa daje to.
Pa ako bi bilo po nekom pravilu službe i kako bi to napravili u Njemačkoj npr, ne bi nudili što je ponudio dotični majstor.
 

Eto, to bi bilo to

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.