Jump to content

Bravica gepeka


Srky

Recommended Posts

Nije teško, ali očekuj da bi ti mogla popucati koja plastična kopčica na kojima se drži plastika unutarnja od poklopca prtljažnika. Hladno je sad vani, plastike su stare i krute, oće to puknuti, a ne ide baš lagano dolje.

To su ove kopčice, renault šifra bi trebala biti 7703077250. Ako pukne, složiš i ne montiraš plastiku, odvezeš se, kupiš to, imaju u svim autodijelovima, samo uzorak odneseš. Za slučaj da nemaju, nije niti u renaultu skupo.

Važno: ne moraš skidati cijeli mehanizam, oivu crnu trokutastu plastiku s 3 matice. Odšarafi samo bijeli motorić, ima 1 ili 2 torx šarafa i zamijeni to.

7703077250.thumb.jpg.68eb7c65a806809d03dcd06f1a591e8f.jpg

 

 

Evo još jedan video gdje se bolje vidi kako se otvaraju iznutra blokirana vrata - ne treba skidati plastiku iznutra akoe je Clio 2 ph2.

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Vidio sam i taj video vec.

Hvala svima na trudu i savjetima... Da da, skuzio sam da se odsarafi samo motoric... Ovih dana cu se poigrati s time, samo da kupim motoric. U Tokicu ga trenutno nemaju.

Polako cu ja to. Imam strpljenja i zivaca 😁😁😁

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ne znam da li je ovo prava tema, ali na cliu mi počela zapinjati brava poklopca prtljažnika.

Spustim poklopac, ide lagano, amortizeri su stavljeni novi pred koju godinu, zalupim i povremeno ostane cca 1cm više i ne zatvori brava.

Dakle nije problem u motoriću/aktuatoru centralnog, nego negdje baš na bravi ne klikne do kraja dolje. Gledam dolje na pragu ima samo ona metalna omča, to se normalno pomiče. Na poklopcu je bravica kao na slici i onaj metalni dio ulazi u sredinu ovog crnog plastičnog.

Ima li tu unutra nešto što se može očistiti/podmazati?

 

 

brava gornji dio.png

Edited by Alen
Link to comment
Share on other sites

Ne bi se to smjelo micati, jer kad spustas bunker sece i taj dio,zato ti vjerovatno ne moze zatvoriti kako treba.

Link to comment
Share on other sites

Omča radi i to je normalno. Jedino sto možeš riktati je lim na koji je ista zašarafljena. Dva vijka koji nisam siguran je li se vide od zaštitne plastike koju ja nemam godinama, pa provjeri to.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Thx. Omča radi cca 1cm gore-dolje, ali ne vidim gdje je zašarafljena od plastike. Pogledam to idućih dana, ali nekako više sumnjam na mehanizam unutar ove crne plastike, to ne znam kako otvoriti, ako se uopće i može. Neki zub mora biti unutra koji preskoči oko omče kad se vrata stisnu dolje.

 

Link to comment
Share on other sites

Testiraj bravu s otvorenim poklopcem prtljažnika. Stisni metalni dio unutar brave odvijačem, i onda otključaj, vidi ima li otpora, probaj više puta. Pretpostavljam da je brava na putu za vječna lovišta. 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Malo kasnim (samo par mjeseci), ali skužio zašto se prtljažnik teško zatvara :bigl:

Ona polica otraga se iskrivila, na sredini je potonula koji centimetar i sad se vrlo uspješno odupire zatvaranju poklopca prtljažnika :bigl:

Kako ženica trpa svašta od alata kad ide s autom do vrta, pretpostavljam da je stavila nešto gore i stara polica se objesila. Ona veli da nije i ja se slažem jer žene su uvijek u pravu :)

Ajde, barem nije brava pa ne moram šarafiti. Policu sam izbacio iz auta i već nekoliko mjeseci nikakvih problema :driver;

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.