Jump to content

Senzori u gumama


Astrea

Recommended Posts

Vec neko vreme imam cudnu stvar po pitanju senzora u prednjoj levoj gumi. Kod svake duze voznje (npr. preko 30-40 km) bez nekog znanog razloga pokaze upozorenje "nedostaje senzor u gumi" da bi opet posle cca. 15-20 km opet iz cista mira taj se senzor "vratio". Radio sam punjenje gume preko 3.5 bara i onda je vratio na potrebnu meru ali nista nije pomoglo. Najinteresantnije sto ne mogu nikako da uhvatim zasto se to sve dogadja. Ostala tri senzora se ponasaju sasvim normalno. 

Link to comment
Share on other sites

Probaj gumu ispustiti na 0.5 pa se lagano provozaj da uhvati novu vrijednost. Nakon toga napumpaj na normalnu vrijednost. Tako sam sebi rijesio istu situaciju. Ako ne pomogne onda je vjerojatno baterija u senzoru spremna za zamjenu.

Link to comment
Share on other sites

To jos nisam radio pa cu i to da pokusam. Mislio sam i ja o bateriji ali kazem ostale tri OK a ova ne? Jedino, meni logicno, mi je delovalo da neki kontakt kada sve predje zicanu vezu nije dobar - jednom sam presao preko 300 km bez iskakanja senzora a bila je sve vreme kisa.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Pozdrav!

Na zadnja dva kotača nemam stavljene senzore, a trebali bi biti pa sad molim info, gdje da kupim a da je povoljno ( e-bay? ) i na što treba paziti kad se kupuju?

 

Hvala unaprijed...

Link to comment
Share on other sites

Ja sam original u servisu platio 400kn komad

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk

E da imas gumi centar tamo dodje 45 eur kom

Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Problem zbog koga sam pokrenuo ovu temu sam rešio kupovinom i ugradnjom originala u ovlašćenom servisu. I kasnije prelaske sa letnjih na zimske i obrnuto sam opet kod njih rešavao kako ne bih imao problema sa senzorima.

Ne bih savetovao kupovinu na e-bay, nemaš nikakvu garanciju da je baterija sveža i ispravna, treba ti dijagnostika da se senzor aktivira. Ovako platiš nešto malo skuplje ali oni ti dovedu u red a i garantuju posle da funkcioniše.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Izgleda da sam baksuzirao - od pre 3-4 dana isti onaj novopostavljeni počeo da pravi problem. Pokazuje da je pritisak ispod 2.2, odem da doduvam gumu a ono pritisak normalan (2.7-2.8), ja dodam malo a senzor to i ne reaguje. Sutradan naduvam na 3.60 i odvozim petnaestak km i spustim na notmalu i onda se isključi narandžasto upozorenje i bude kao sve normalno. Sinoć opet pokaže to narandžasto upozorenje 'podesi pritisak', nastavim da vozim i kasnije, pošto je auto malo stajao a bilo je dosta hladno napolju -  5 stepeni, uključi se crveno upozorenje i znak stop. Pogledam gumu a ona normalna. Nastavim vožnju, čak dosta oštro i posle desetak km to crveno sa znakom stop se pretvori u narandžasto upozorenje. 

Pošto je prošlo manje od 12 meseci od zamene tražiću novi senzor. 

Link to comment
Share on other sites

Ma iskljuci to sve, ja sam odavno to na Laguni 2 napravio..

Link to comment
Share on other sites

Sutra treba da prođem pored ovlašćenog i onda ću da svratim ... Ne bih isključivao za sada. Najinteresantnije mi je kada neko kaže nešto ovako: 'to je francuski kvalitet' ili 'francuska tehnika' a u stvari taj sistem za kontrolu pritiska u gumama je napravio nemački Siemens i prodao ga francuzima.

Link to comment
Share on other sites

Ma džaba švabo napravi vrhunski kad Francuz ne zna namontirati [emoji23]

Link to comment
Share on other sites

Bio sam jutros u ovlašćenom - utvrdjena je nevidjena glupost, sve radi kako treba, i stari a i novi senzor jedino što su oni pogrešili kada su mi vraćali letnje gume jer su stavili prednju levu na desnu stranu i obrnuto. Jutros su senzore dijagnostikom doterali u red. Videćemo za dalje ...

Edited by Astrea
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.