Jump to content

Miris benzine


candalini

Recommended Posts

Kao sto sam naslov kaze pocela mi se cut miris benzine u autu,detektira sam odakle dolazi ,a to je otvor na rezervoaru gdje je sama pumpa i plovak nalazi se ispod zadnje klupe,vizualno se nevidi da benzina curi vise je kao isparenja od benzine ,napominjem da sam prije par godina prominja tu istu pumpu sad ima li kakvi dihtung ili sta drugo da pogledam ili da vozim u mehe.reno je laguna1

Link to comment
Share on other sites

Ima brtva. Pogledaj mozda je pukla ona velika crna "matica" pa sam plovak ne stoji dobro ili je koje crijevo popustilo-strulilo-puklo..

Link to comment
Share on other sites

Izgleda da je to problem kod dobrog broja vozila - bez obzira na proizvođača. Imao sam slično na BMW-u i na Volvo-u a primetio sam i na jednom Renault-u, Otprilike problem je sledeći: Neko nekada toči gorivo do vrha i zaptivka se natopi gorivom. Posle toga neko počne da toči po malo i zaptivka se više nikada ne natopi gorivom već se isuši, isposti i postane trošna i praktično se raspada. Kada se ponovo napuni rezervoar to je kao da zaptivke uopšte i nema. Trošak za zaptivku je srazmerno mali ali rad dok se sve to skine i ponovo namesti je nesrazmerno veliki. Posebno, što velika plastična matica (najmanje 100 mm prečnika) koja priteže zaptivku ume da zapekne pa ne pomaže često ni čekić. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.