Jump to content

brisači ne rade, motor ispravan, ručica na volanu ispravna


zmaj

Recommended Posts

pozz ekipa, evo ako netko zna nešto više o prednjim brisačima, jel imaju kakve releje ili nesto jos gdje bi mogo biti problem, ne znam da li sam motorić u sebi ima kakvu elektroniku, jer kad ga spojim direktno na 12V on vrti, a cjelu konzolu sa svim ručkicama (brisači,svijetla, žmigavci..) sam za probu izvadio iz auta i stavio u drugog megana, a  s tom konzolom tamo brisači rade, dakle nije u ručkici problem. tenks!

Link to comment
Share on other sites

Da li se poluge od brisača mogu micati? Nisu zapekle pa ih motor ne može pokrenuti? Jel ručice ima napona na konektoru od motora? Da, postoji i osigurač za brisače među osiguračima.

Link to comment
Share on other sites

Pa motoric vrti, kao sto sam reko dok povucem žice direkt sa akumulatora na pinove na.motoricu, brisači piče ko ludi, a i pošpricao sam te osovinice mehanizma WD-om, a i zaboravio sam napomenut da sam provjerio osigurač i on je ok

Link to comment
Share on other sites

Nema, prikaziva mi nekakvih 0,5V, pa

nisam  siguran jel me instrument zeza ili nesto drugo

 

Link to comment
Share on other sites

A što je sa onom impulsnom brzinom brisača, otkud dobiva impulse, odnosno gdje je modul za to ili sta vec ima?

Link to comment
Share on other sites

katastrofa, žice od ručkice na volanu, do motorica brisača promjene boju 5 puta, pronač di je kaj-užas, sheme nikakve nigdje, brisač zakompliciran bezpotrebno...najjeftinija solucija, povući dvije žice sa akumulatora direkt, prekidač dovuč u kabinu i vozi miško, za slučaj nužde bude dobro.

Link to comment
Share on other sites

još jedna stvar,  brisač tu i tamo proradi u 2. brzini ( najdonji položaj ručice ) i kad ga se ugasi ne staje u početnom položaju, nego staje trenutačno  čim ga se isključi., sve mi više smrdi na onaj UCH modul i problemu njemu. :aua:

Link to comment
Share on other sites

Evo ti neke sheme motorića brisača:

211 - stražnji motorić

212 - prednji motorić

677 - motorić pranja stakala

645 - računalo putn.prostora

260 - osigurači u kabini

1337 - osigurači u mot.prostoru

1519 - ručica brisača

R9 - konektor

R2 - konektor

Motorići brisača.pdf

Edited by trigi
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.