Jump to content

Miris paljevine


zdravkoRi

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Dakle zadnjih dana primjetio sam miris paljevine kada idem uzbrdo i kada radi klima,što bi to moglo biti??

Kada idem ravno ništa se ne osjeti,ali kad je auto pod opterećenjem dosta se osjeti paljevina u kabini i to kad radi klima.

Dali je imao netko sličan problem

Link to comment
Share on other sites

Na mobu sam pa ne vidim koji motor imas.

Ako je sa turbinom pogledaj da ulje ne kapne na ispuh.

Moguce da ulje kapne sa poklopca ventila na auspuh pa prouzroci isto.

Link to comment
Share on other sites

Motor je 1.9 dci 130 ks.Auto dobro vuce i kvacilo mi je mekano i hvata nisko a nisam primjetio da trosi ulje, uvijek je na maksimumu.Bas se dosta osjeti, zabrinjava me to,imam osjecaj kao da ce se zapalit nesto unutra.Mozda je prljav filter zraka, ali mijenjao sam ga prije 11 mjeseci pa nevjerujem da je to.

Link to comment
Share on other sites

Nakon takve "smrdljive" vožnje odmah stati,otvoriti haubu i dobro gledati/njuškati,koristi i baterijsku svjetiljku.

Link to comment
Share on other sites

Na sta smrdi? Na ulje? Gumu? Ili nesto trece?

Moze biti da ti mikro remen proklizava jer nesto na liniji blokira. Moze biti sto su vec rekli da ulje na neki nacin dolazi do auspuha. Moze biti da je na instalacijama izolacija natopljena uljem propala i sad se desava nesto lose i moze planuti.

Nebi se vozio tako, odi do nekog da ti makar pregleda motorni prostor ako se sam ne snalazis bas jer tesko je ovako bilo kome odgonetnuti..

Nije to sramota a uzet ce ti netko nista ili mozda 1radni sat naplatit sto je opet puno jeftinije nego da se desi recimo vatra.

 

..

Sad tek vidim da je smrad kad je klima upaljena, digni haubu i neka ti netko upali klimu dok je auto upaljen i vidi sta radi remenica klime. Onaj srednji dio treba stajati kad nije upaljena klima a kad se upali treba se vrtiti skupa sa remenom

Edited by laci
Link to comment
Share on other sites

Na sta smrdi? Na ulje? Gumu? Ili nesto trece?

Moze biti da ti mikro remen proklizava jer nesto na liniji blokira.

Čim je klima upaljena..može biti da kuri remen. Klima je mogući problem.

Link to comment
Share on other sites

Sad sam vozio po gradu bez klime uzbrdo nizbrdo i nista ne smrdi.Popodne ili sutra cu opet voziti sa upaljenom klimom pa da vidimo oce li opet smrditi.Nebih znao odrediti po cemu smrdi,onako bas kao neka paljevina, mislim da nije po gumi.

Malo se razumijem u mehaniku tj gotovo nista pa cu morati ici vidjeti mehanicaru.Najgore mi je ici mehanicaru pa onda traziti kvar jer on moze bilo sta reci i ozeniti me dobro.

Ako je problem u remenu klime pa zar nebi onda stalno smrdilo a ne samo kad idem uzbrdo, jer kad idem po ravnom nisam bas primjetio smrad.

Prije dvije godine mijenjani su svi remeni pa cudno bi bilo da je do toga ali kako vi kazete svasta je moguce.

Bas sam razocaram jer auto me u ove dvije i pol godine lijepo sluzio bez greske.

Link to comment
Share on other sites

Pitanje jel španer mijenjan ili je oslabio, pa povremeno proklizava. Klima ga jako optereti, a i pitanje je jel kompresor odlazi...jel zacukava ikad ?

Promatraj i dalje...ali dobro za dijagnostiku je to da smrdi samo kad je klima upaljenja.

Link to comment
Share on other sites

Koliko ja znam kada se radio  veliki servis u 5 mj 2014 g na 89 000 km , mijenjan je natezac, remenje i neki mikroremen to je valjda od klime taj i pumpa vode.Dakle to je promjenjeno pa zato mislim da ipak nije ali nikad se nezna.Sad sam vozio sa klimom i nije nista smrdilo ( mozda malo ili vec umisljam ni sam neznam  ) ali vozio sam jako lagano.Izgleda cak mozda da je problem u lameli jer kada se vozi uzbrdo onako malo zivlje onda smrdi.Da mi nisi spomenuo lamelu ja se toga nebi nikad ni sjetio.Izgleda da klima stvarno opterecuje lamelu pa smrdi.A nista ubuduce cu morat vozit ko penzijoner jer sada nemam para za mijenjanje lamele.Neznam ni koliko se moze vozit sa takvom lamelom ako je do nje???

 

Link to comment
Share on other sites

Za sada krecem bez problema , pokoji put malo zatrza prilikom kretanja vise na uzbrdo.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

da ne otvaram novu temu...

ista stvar jučer sam malo brže vozio i stanem kad iz ventilacije smrad po spaljenoj plastiki. Klima nije radila, otvorio sam poklopac motora i njušim ali osjetilo se samo malo i to samo tamo gdje uvlaći zrak (ono između vjetrobranskog stakla i motora). Filter zraka nema ni 2mj kako je unutra, osjetio sam to i prije ali samo kad bi malo agresivnije vozio.

 

Savijet ?

Edited by Matija_vz
Link to comment
Share on other sites

Pogledaj da ti se ne topi dek na ventilatoru kabine...

Link to comment
Share on other sites

Meni na Cliu otišle gumice usisa pa kapnulo ulje tu i tamo na ispuh, smrdilo po spaljenon plastici i gumi. Čak sam mislio da je koji španer zacvikao pa pali remen.

Link to comment
Share on other sites

kupi vatrogasni aparat :bigl:

Kod mene u Laguni je vatrogasni aparat (onaj od 2kg) uvijek u autu. Začudo u Yarisu (benzinac op.a.) nemam vatrogasni aparat. Zašto je tomu tako prosudi sam. :)

Link to comment
Share on other sites

u Yarčiću je čist i suh motor pa se nema što zapaliti?

:bigl: :bigl: :bigl:

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Od silnih problema sa Meganom sam mislio da umišljam ali sada vidim da postoje ljudi sa identičnim problemom koji imam i ja.

Miris spaljene plastike kada vozim uzbrdo. Ali miris je kao da je plastika turpijana (trljana) a ne paljena na plamenu. Kako mogu razlikovati ove mirise? Profesionalna deformacija...

Uglavnom, 1.9 dci 130, vozim uzbrdo, stanem. Iz ventilacije se osjeti miris spaljene plastike. Kako, zašto? Nisam uspio nanjušiti ništa konkretno, gledao sam i odozgo i odozdo, ništa nisam vidio.

Sada je na satu 191000 km, kupio sam ga polovnog i ne vidim nigdje kada je mjenjan set kvačila (da li e ikada mjenjan). Moguće da je i lamela, zna zatrzati prilikom kretanja iako kreće i u petoj bez gašenja.

Nisam pametan, taj miris me nervira, ali ne znam odakle dolazi. Ko prvi sazna uzrok problema neka piše.

Link to comment
Share on other sites

Prosle godine sam imao identičan problem kad je bila klima uključena.Ove godine nestalo samo od sebe.Sada kada je počela sezona za klimu ukljucio sam je i ne primjetim nikakav miris.

Ali da sam zadovoljan sa meganom nisam jer mi auto vec tjedan dana stoji kod mehe.Nikad vise reno.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Nisam siguran dal i koda vas ali ja mislim da znam zašto se kod mene javlja miris paljevine, Danas pošto sam zamjenio zavonicu varijatora sam išao na "probnu vožnju" i namjerno da ga malo mučim sam vozio i šaltao na visokim okretajima. Nije smrdjelo po plastiki cijelo vrijeme i odma ali kad bi naglo mjenjao brzinu čulo se ko neki škrip i nakon 5s malo zasmrdjelo po plastiki, ništa strašno.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

eto miris paljevine ili vam ga gume kod mene kako se čini riješen zamjenom lamele. na 216 000 Km još je bila originalna gore. vide se tragovi i na korpi di je polako klizala.

lamela.jpg

almela2.jpg

Link to comment
Share on other sites

ja mijenjao na meganu na 295 tkm, ništa nije smrdilo, tek počela proklizavati u petoj brzini...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.