Jump to content

Megane/Fluens multimedia


eto tako

Recommended Posts

  • 2 months later...

Evo radio jučer ugrađen. Trebalo mi je par sati, jer se moraju propeljati novi kablovi od displaya do radija, pa sam morao vaditi ventilaciju i klimu, ali na kraju sam sve uspio spojiti, kao i provući žice od zadnje kamere do radija. Još me zajebavalo što antena nije nalazila više od 2 stanice pa sam skužio da novi radio dolazi s pojačalom za antenu na koju sam morao dovesti + i -

Prvi dojmovi su odlični. Android radi lijepo i fluidno, našao je sve stanice koje i inače slušam, kvaliteta zvuka je dobra (nisam neki audiofil pa ne mogu procijeniti je li ista, malo bolja ili malo lošija nego na originalnom radiju).

Komande iza volana (kontrola zvuka, prebacivanje postaja / pjesama) rade, display prikazuje i vanjsku temperaturu, prilikom prebacivanja u rikverc utišava zvuk i pokazuje sliku sa zadnje kamere, dolazi sa iGo navigacijom, ima i HR mapu.

Evo, ako netko ima kakvih dodatnih pitanja pucajte. Slike ću okačiti kad uhvatim vremena, sinoć mi se stvarno nije dalo slikati

Link to comment
Share on other sites

dobra stvar ,nije baš jeftina ali fora :-)

stavi si here navigaciju (koliko viidm trebao bi moći) mislim da imaju najbolju pokrivensot

Link to comment
Share on other sites

mislim da čak iGo može koristiti Here mape...

HereWeGo imam na mobitelu i svakako ju imam u planu staviti. Još ću vidjeti, ako iGo može skupiti njihove mape, možda ostavim iGo

A da, nije baš jeftino, izašlo me cca 3.200 kn s kamerom (pogodio sam baš ono kad je funta kleknula a ovaj još nije korigirao cijene)

Link to comment
Share on other sites

sve je novo, i radio i display. stvar je u tome što je u radiju ustvari "mozak" a display je samo ekran

evo par slika (nisu neke al bolje išta nego ništa)

3ysoy3O.jpg

mdNvPUV.jpg

dFK6S32.jpg

E55sNhX.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nadam se da ces biti zadovoljan s obzirom da nije ostao original radio. Ako si zadovoljan zvukom i tjunerom, uživaj. Lijepo izgleda [emoji106]

Link to comment
Share on other sites

zasad nisam primijetio da je zvuk nešto lošiji (al kažem, nisam ja neki audiofil tako da stvarno ne mogu primijetiti razlike, meni ako ne krči i ako sve čujem dobro je)

 

zrmi... za Clia 3 nema, barem ja ne nalazim. ali vizualno mi izgleda da bi od Megana 2 možda mogao pasati

http://www.iceboxauto.com/renault-megane-ii-fluence-02-08-android-444-m098

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ej junak, jel ima to SIM slot? Il spajanje ide iskljucivo preko hot spota ili BT na mob? Tnx!

Nema SIM utor, spajanje na net ide samo preko wirelessa. Preko bluetootha na mob ide stream muzike i pozivi. 

Ima 2 USB-a (1 je za tvornički USB ako postoji u autu, a na drugi se kači kabel koji sam ja provukao u pretinac kod suvozača) i 2 utora za SD kartice

Link to comment
Share on other sites

Dojmovi nakon prvih mjesec dana... radi stvarno fino, zvuk je dobar, navigacija radi savršeno... Možda bi mogli malo modernizirati aplikaciju za muziku jer je baš neka ružna kineska. Moram proučiti mogu li staviti neku aftermarket s Google Playa a da mi na njoj onda rade komande na volanu (prethodna/sljedeća pjesma)

Jedina zamjerka koju sam dosad našao je aplikacija za radio. Naime, ako umemoriram stanicu u Zagrebu (npr Narodni na 107,5) i odem u Split, kad odaberem tu stanicu AF ju jednostavno ne pronalazi. Jedino ako baš cijelim putem slušam tu stanicu, onda najnormalnije prebacuje frekvencije tijekom puta. 

Budući da dosta često imaju update firmwarea, nadam se da će u nekoj budućoj nadogradnji srediti aplikacije za radio i za muziku (jer, jelte, to i jesu najbitnije aplikacije na autoradiju)

Link to comment
Share on other sites

Cist ok, pogotovo za tu lovu...

Kamera isto bila u cijeni il si to posebno narucil? Pretpostavljam da je sjela tocno u rupu di je predvidjeno kod tablice.

Mi se cini il kuciste bas ne sjeda savrseno ko orginal maska s displayom?

Ovaj serijski Radio je strava, nema ffd unutar pjesme, sporo reagira, nema da pise na displayu kaj tocno svira (jer vraca nakon 2 sec na Default text)... da ne nabrajam... igracka. Ovo je cist ok!!

Kaj nemos instalirat bilo kaj s Google playa? To je android platforma, ne bi trebal imat ogranicenja s instalacijom app-ova, koristenjem Google maps navi i sl... ili?

Link to comment
Share on other sites

Kamera me koštala dodatnih 14 dolara sa shippingom, baš za Megana 3, makneš staro osvjetljenje tablice i staviš ovo s kamerom

Da, display mrvicu viri van, moguće da sam ja sjebao s ugradnjom, da sam trebao negdje malo bolje stisnut ili j**e neki kabel ispod... al sad mi se stvarno ne da vaditi display pa ponavljati

Mogu instalirati bilokoju aplikaciju s Google playa, ali u njoj mi onda ne rade komande na volanu (moram proučiti jel ima koja šema da to riješim). Tako da ću si za MP3 sigurno staviti neku aplikaciju. Ali radio tuner uopće nisam našao aplikaciju (koja hvata signal s antene), nego su sve one internet radio aplikacije.

Ako znaš neku tuner aplikaciju, viči :) I, naravno, ako imaš preporuku i za dobru MP3 aplikaciju za Android, nemoj se sramiti

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Da li je netko ugradjivao android multimediju u fluensa ili meg a da ima rucnu klimu? Vidim po yt svi vade display klime van da bi mogli zice od ekrana do radija provuci... Vjerujem da ja sa manual klimom imam neke sajlice polugice ili nesto? Da li bih imao problema da ne bih mogao provuci te zice?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Bok, ne mora se nužno skidati klima jedino češ imati problema sa viškom instalacije, najlakše ju je složiti i namjestiti iza klime dok je vani...

do LCDa možeš doći sa lijeve ili desne strane, moraš skinuti bočne panele...

IMG-20190331-WA0007.jpg

IMG-20190331-WA0008.jpg

IMG-20190331-WA0010.jpg

IMG-20190331-WA0011.jpg

IMG-20190331-WA0012.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hvala na info ?? ali ipak jos necu to radit.. za pocetak cu neki hi/lo convert samo da dobijem malo dubokih sa subwooferom.. navi na mobitel i gas ? samo treba nac nekog strucnog da to poslozi ako nadjem jeftino opce..

3 hours ago, dzkawasaki said:

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Zadnju kameru ste stavljali zasebnu,onu koja dolazi u kompletu sa osvjetljenjem tablice ili??
Ja sam narucil onu koja izgleda ko parking senzor pa ju mislim puknut na sredinu između senzora (lakše mi je povuci kablove od branika nego sa poklopca prtljažnika).
Ima ko fotku kak izgleda i gdje ste kopcali + i zakačili na rikverc??
Uzel sam noviji model sa novijim androidom i mogu rec da sam prezadovoljan - prvo bootanje cca 20 sek,poslije se pali za sekundu,pokazuje da su vrata otvorena,temperaturu... i jedna od važnijih stvari - USB sam povukel u pretinac da se ne vidi a ima i izlaze za pojacalo koje čeka na ugradnju...


Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Niko, zice ionako moras vuci na vrata bunkera jer moras + spojit na rikverc svjetlo
Ja sam stavio kameru na osvjetljenju tablice, a žice do mtimedije provukao kroz onaj buzir od vrata bunkera
Mislim, ne ja nego autoelektricar. Covjek sce pedantno i lijepo provukao
Usb od multimedije isto kao i kolega gore stavio u pretinac kod suvozaca

Multimedija je ugradena pred 4 godine, roadnav s160 (sad vec debelo zastario model s androidom 4.4). Jos uvijek radi kao i prvi dan (u prijevodu, sve radi savrseno osim radija koji jedva uhvati 2 stanice al meni nebitno)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Razmisljao sam uzeti android navigaciju.. Super je da rade uredno kontrole na volanu,

ali zanima me i jel normalno radi bluetooth telefoniranje?

Znaci jel se moze koristiti onaj mikrofon koji je tvornicki ugrađen, ili treba instalirati novi?

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.