Jump to content

Renault megane II Ph1, 1.6 16v mjenjač sa 6 brzina

Typhoon

Recommended Posts

TL4 mjenjač je novije generacije i nije se ugrađivao u Megana II, koliko znam taj mjenjač je najčešće dolazio na Clia III i mislim da nam ne paše. Nije anlaser sa iste strane a veliko piitanje je i šta je sa senzorom radilice. ND0 mjenjač je dolazio na Megana II i na Scenica II i mislim da je najmanja kentra njega ugraditi pogotovo ako uzmeš u obzir poluosovine i unutrašnje zglobove...

Nd0 poluosovine i zglobovi su drugcijeb od ostalih mjenjaca na megane 2.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Dobro koji mjenjač onda TL4 ili nD0  da znam koji da tražim.Moj Megane 12mj 2008g. 1.6 16v 82Kw. Ili treba kakav br. pogledati?????

I ima li tko da je to napravio pa da može iz prve ruke iskustva podjeliti.

TL4 mjenjač je novije generacije i nije se ugrađivao u Megana II, koliko znam taj mjenjač je najčešće dolazio na Clia III i mislim da nam ne paše. Nije anlaser sa iste strane a veliko piitanje je i šta je sa senzorom radilice. ND0 mjenjač je dolazio na Megana II i na Scenica II i mislim da je najmanja kentra njega ugraditi pogotovo ako uzmeš u obzir poluosovine i unutrašnje zglobove...

Ma nemoj....a koji mjenjač onda ima npr. Meg II k9k 105 sa 6 brzina

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

menjač sa šest brzina se ugradivao u megan i scenic  2 IMG_20161117_082159.thumb.jpg.1b5da136c1IMG_20161117_082116.thumb.jpg.3225c990ef1.6 16 v g.2007--2008 ..bar ja sam imamo jednog za dijelove....mogu pogledati za kod menjača ako ga još imam...noviji za megan ili scenic 3 su TL  4...imam dva na zalihi...isto za 1.4 tce je TL 4...

Za 1.6 16v je ovaj sa slike, TL4 030, na 1.4 TCe ide druga oznaka, ne sjecam se koja, mozda 032 ili kako vec. 

Ma nemoj....a koji mjenjač onda ima npr. Meg II k9k 105 sa 6 brzina

Molim te pročitaj naslov teme još jednom...

menjač sa šest brzina se ugradivao u megan i scenic  2 IMG_20161117_082159.thumb.jpg.1b5da136c1IMG_20161117_082116.thumb.jpg.3225c990ef1.6 16 v g.2007--2008 ..bar ja sam imamo jednog za dijelove....mogu pogledati za kod menjača ako ga još imam...noviji za megan ili scenic 3 su TL  4...imam dva na zalihi...isto za 1.4 tce je TL 4...

Ako ti nije problem molim te uslikaj taj stariji mjenjač... Zvono mjenjača koje si slikao nije isto, anlaser stoji sa prednje strane motora a kod JH3 142 anlaser dođe sa zadnje strane. Koliko mogu ocjeniti na slikama vidam da ni senzori radilice nisu isti niti stoje na istim lokacijama. Znaš li možda koji zamajac je dolazio na 6 brzina mjenjaču? 

Molim te pročitaj naslov teme još jednom...

[emoji23] ok....na fazu 2 sam mislio

• 3 years later...

Isto nešto sam imao ja u planu pošto puno autoputa vozim isto mi na jetra ide buka i obrtaji.. Rađe bi da mi lagano u 6-toj kruza pa kad treba lako promijenim.. Meni ja na umu bila getriba od senica 1.6 16v.. Moj deda ga imal i ful mi se sviđalo a pošto su isti motori mislil sam da paše.. Meštri kaj vi velite za noviju generaciju??? Sa senica na fluence bi išlo? 

Moj megane 2010. ima TL4 sa 6 brzina i anlaser naprijed. Isto je benzinac 1.6 K4M 858. Trebalo bi pasati, pregledaj raspored rupa, izmjeri. Ako hoces dodji do mene, pa cemo usporediti prihvate. Mislim ak si u zg.

On 05. 06. 2020. at 7:33, ivan.martinko said:

Moj megane 2010. ima TL4 sa 6 brzina i anlaser naprijed. Isto je benzinac 1.6 K4M 858. Trebalo bi pasati, pregledaj raspored rupa, izmjeri. Ako hoces dodji do mene, pa cemo usporediti prihvate. Mislim ak si u zg.

Ne nažalost nisam iz zagreba ali to ne znači da ne mogu navratit. Dat ću svom meštru da razmijeri rupe pa se javim. Hvala Ivan.martinko 

Pod uvjetom da je meni bio odgovor namijenjen 😁

Da. Rupe na bloku su iste, jedino vidjet polozaj nosaca getribe itd..

Sa tim 6 spd menjacem neces smanjit buku...

Moj scenic 6 spd je na 110 kmh je u vecim okretajima nego m3gane sa 5 spd menjacem...

Ajte vi prije ikakve zamjene getribe nađite omjere brzina u tim getribama, pa onda malo brojke na papir i viditi da li ta zamjena ima smisla.

Obično su 5 brzinske i 6 brzinske getribe za isti auto(motor) jako slične i sa više brzina dobiješ više šaltanja, a malo "meda".

Ne odgovaram od ideje, samo ju prije izvedbe malo proštudirajte.

• Like 1

Getriba sa 6 stupnjeva je ubačena da bi se moglo zadovoljiti regulativu o CO2, nije se tu mislilo odveć na korisnike. 

• Like 1

Istina. Benzinac sa 6 brzina bez turbine mozes voziti u 3. brzini okolo naokolo po gradu ako nema semafora bez saltanja, a sa 5. ako malo prokocis, moras u 2. brz inace bi se u 3. ugasio.
Krajnja brzina ista, okretaji na 120km/h na istih 3200 u 5. sa 5 i u 6. sa 6 brz.
Bar kod mene.
Samo su 1-2-3 skracene.

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.