Jump to content

Renault Clio Sport 197

Branx

Recommended Posts

Dakle, Twingo otišao a u garažu došao Clio Sport 197, 2008. godište.

Auto je potpuno serijski, osim hrpu Alpine multimedije koja je (bila) unutra.

Trenutno je na 115.000km, ja sam treći vlasnik, prvo je bio u ZG, pa u SB i sad evo nazad u ZG.
Servisna povijest odlična, bilo je tu i nekakvih sitnijih unfalla (tipa svinuta vilica i felga) ali bože moj, takav je to auto :D

U ZG je servisiran djelomično u Baotiću, djelomično u Auto Slaviću. U SB isključivo u ovlaštenom.
Limarijski je u jako dobrom stanju, nema nekih ogrebotina, poderotina, udubina, osim ovog spomenutog niže na prednjem braniku.

Od opreme ima sve osim Recara, dakle:

- xenon sa dodatnim 'cornering' svijetlima
- automatska svijetla
- automatski brisači
- automatska klima
- handsfree entry i start/stop
- dvostruka panorama sa otvaranjem
- preklopne i grijane vanjske retrovizore
- zatamnjena zadnja stakla

Evo nešto slika još od starog vlasnika:
dKWyYqz.jpg

qndYdBW.jpg

utTmI8P.jpg

YDGt6qi.jpg

LQW1dKp.jpg

4XGQb3s.jpg

cvNIGr4.jpg

Iza toga sam kupio felge s Lagune za zimu, Silverstone model, 7,5x17, bez točkice i ogrebotine, ET50, što je bolje nego originalnih ET68 :D
Gore su Nexen Winguard Sport G zimske gume, skoro potpuno nove (2000km napravile):
dJT0wx1.jpg

P7abNJyh.jpg

3imRUxTh.jpg

quxXbw9h.jpg

Naručeno od Raptora, novi tepisi original, nove gumice na zadnjihm prozorima (između prednjih vrata i prozor) i nešto Powerflexa (inserti nosača motora):
8tbxGRf.jpg

powerflex-pff60-820.jpg

PFF60-822.JPG

Onda pravac Ronis da se izvadi sva zastarjela multimedia od Alpinea:
n4kVFkkh.jpg
:D:D
VDjKHclh.jpg

Usput stigli Heco wind deflektori koje ima pola GB na Clio Sportovima, meni se jako dopadaju na crnom autu (a i styler sam u duši), pa su tako sjeli dok je čovjek iz Ronisa šarafio, eto pokoja slika:
ioJgol2h.jpg

RVlkRKth.jpg

YaHYcGAh.jpg

I jedna zguza:
bxfGBRvh.jpg

Što se muzike tiče, pribavljeno za super cijenu slijedeće, ipak malo modernije:

Pioneer AVH-X7800BT:
df605e495e10c8976c0a0bbc6f808f78.jpg

Plus DLS Reference RCS5.2 sistem:
7ea05dfeab1284093449002d3d27a1d4.jpg
Odozada su u neki Focali, pretpostavljam Access CA1 i to svira fakat super, ali naprijed je neko od bivših vlasnika raskupusao Focale (također Access seriju) i stavio neke srotne Coax Pioneere... A ostavio tweetere i skretnice :drink::rofl:
Tako da su naprijed ipak morali neki konkrentiji zvučnici.

I sve to skupa na ovo. Alpine BBX-F1200 4-kanalac:
c19d9f3f4af1374d1114b5924e088ba5.jpg

Sad je to to. Ovo svira VRHUNSKI.

Naručena 5D carbon folija, high gloss, to ide oko radija i na lajsne:
s-l500.jpg
s-l1600.jpg

Planovi su:

- uz promjenu ovih nosača motora, moram promijeniti ulje u kočnicama, usput idu i pleteni lajtunzi
- KW v1 gewinde
- staviti distance 20mm na original ljetni setup (još gledam lakirati original felge u gunmetal sivo ili možda čak zlatno, tj. bronze gold), eventualno kupiti Superleggere u bronze gold boji
- polakirati prednji branik, netko je čovjeka zakačio na parkingu pa je i gore kod kopče branik iskočio i taj komadić napukao, pa tako branik malo visi ispod fara:
OtHT7T9l.jpg
- kupiti prednji gumeni lip koji fali
- maknuti odvratne kromirane okvire i zalijepiti tablice
- podesiti suvozačka vrata koja malo vise na pantima, vidi se i na slici sa deflektorima gore uz krov.

Još me muči da li stavljati original RenaultSport spoiler iza, lip i dodatke na pragove, to ću vidjeti. :naughty:

Uglavnom zaboravio sam već kako je imati ovako zabavan auto, samo čekam neke rotore, zavoje, a smiješak ne silazi s lica već danima :)
Limarijski je u jako dobrom stanju, nema nekih ogrebotina, poderotina, udubina, osim ovog spomenutog na prednjem braniku.

Dva tanka sam već skurio, prvi tank 13,5 l/100km jer ga frčem stalno, drugi tank 12,2 l/100km, ako koga zanima :D

Toliko za sad, apdejta će biti nadam se puno :thumbsup:

Zaboravio napisati, prednja vrata dampirana Dynamatom, sve plastike koje su se skidale su obložene uz kopče Dynalinerom...

Čestitke na kupnji, crni su ipak najljepši ;) Poslikaj kak si folije rijesio oko multimedije i ostalo-kada rijesis.

Sretno i uživaj! Crno je zakon :-)

Sviđaju mi se ovi wind deflektori! Disi uzeo?

Kakva je situacija kad se otvore prozori u vožnji, kod mene je dosta bučno kada se vozim sa otvorenim prozorima a nemam deflektore..

Tak sam i ja uzeo sa otprilike istom kilometražom i uživam već cca 40.000 km

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk

Da i mene zanimaju ti deflektori. Imam neke od prije, ali ih je malo sunce pojelo. Inače dobra stvar, do 60 km/h oba prozora otvorena, nema značajnijeg propuha, plus prednosti da se može malo prozor otvoriti kada je kiša ili kada je na suncu parkiran da izađe bar malo vrućine

jel se smije znati koliko te izašao, u veljači sam ja bio zvao za taj, bila je cijena dosta iznad prosjeka

jel se smije znati koliko te izašao, u veljači sam ja bio zvao za taj, bila je cijena dosta iznad prosjeka

Twingo 2012. je isao pod racun i nesto kesa...

branik im inace na obje strane zijeva. To svi rjesavaju da ubace vijak ili nesto i poravna se...ja sam na oba to radio na obje strane. 

sretno s auticom :)

moj bivsi srebrni ide za koji dan u prodaju ima 96tkm i sve kako je imao kod mene.

javio mi se vlasnik danas :)

Edited by frenchkey

S desne mi ne zijeva samo s lijeve gdje je napukao tocno uz kopču, da se to složit

Edited by frenchkey

Sve u Ronisu, sve skupa s dampiranjem, ugradnjom, vađenjem starog, ostalim čudima plus bila neka kombinacija, oko 7k.

Sve u Ronisu, sve skupa s dampiranjem, ugradnjom, vađenjem starog, ostalim čudima plus bila neka kombinacija, oko 7k.

Bome dosta. Nevidim taj model kod njih nego model ispod. NIsi htio Alpine? Predpostavljma ako zelim na takvoj multimediji i tv i navigaciju onda moram jos investirati za module :D

Bome dosta. Nevidim taj model kod njih nego model ispod. NIsi htio Alpine? Predpostavljma ako zelim na takvoj multimediji i tv i navigaciju onda moram jos investirati za module [emoji3]

Nije to nista puno vjeruj mi... 3700 ti je samo multimedija s popustima... plus pojačalo, zvučnici su ti 1500, damping materijal 500, kabeli itd. Ima toga.

Alpine nema dobrih novih 1-DIN uredjaja, pa je tako pao odabir na Pioneer. Navi mi ne treba, Pioneer ima Appradio u sebi dakle s mobitela pokreces appradio kompatibilnu navigaciju i onda vidiš sve na ekranu i mozes kontrolirati.

Ako hoces Alpine da navigacijom i TVom prodajem ja sve svoje sta je bilo unutra, plus dupli pod koji je radjen za Clio :D :D

Jedino je TV analogni hehehe

Nije to nista puno vjeruj mi... 3700 ti je samo multimedija s popustima... plus pojačalo, zvučnici su ti 1500, damping materijal 500, kabeli itd. Ima toga.

Alpine nema dobrih novih 1-DIN uredjaja, pa je tako pao odabir na Pioneer. Navi mi ne treba, Pioneer ima Appradio u sebi dakle s mobitela pokreces appradio kompatibilnu navigaciju i onda vidiš sve na ekranu i mozes kontrolirati.

Ako hoces Alpine da navigacijom i TVom prodajem ja sve svoje sta je bilo unutra, plus dupli pod koji je radjen za Clio :D:D

Jedino je TV analogni hehehe

Ma ja ti imam Alpine CDE 178BT. Dva pojacala DLS RA10 mi pokrece mali sub Hertzov od 300RMS-a, a drugo RA 20 mi pokrece FOCAL 165 KR. Nazad imam FOCAL 130 KRC na radiu i to mi svira jako lijepo. Auto je cijeli dampiran, oba vrata, stranice i gepek te tapacirunzi :D. Pioneer mi se cini ima kvalitetniji zvuk. Neznam jel ti postoji opcija za njega da ti rade komande i display?

Ma ja ti imam Alpine CDE 178BT. Dva pojacala DLS RA10 mi pokrece mali sub Hertzov od 300RMS-a, a drugo RA 20 mi pokrece FOCAL 165 KR. Nazad imam FOCAL 130 KRC na radiu i to mi svira jako lijepo. Auto je cijeli dampiran, oba vrata, stranice i gepek te tapacirunzi :D. Pioneer mi se cini ima kvalitetniji zvuk. Neznam jel ti postoji opcija za njega da ti rade komande i display?

To ti je super setup, ne diraj nista.

Bilo bi bolje da su i ove 13 na pojacalu ali okej. Pioneer ima drugačiji zvuk, ne bih rekao kvalitetniji. Meni nema bolje od Alpinea, ali htio sam multimediju, i zbog kamere nazad, bude i navigacija itd

Postoje adapteri za kontrole za Pioneer, display koliko znam ne, samo za Alpine, a ni taj ne radi sa svim Alpine radijima...

To ti je super setup, ne diraj nista.

Bilo bi bolje da su i ove 13 na pojacalu ali okej. Pioneer ima drugačiji zvuk, ne bih rekao kvalitetniji. Meni nema bolje od Alpinea, ali htio sam multimediju, i zbog kamere nazad, bude i navigacija itd

Postoje adapteri za kontrole za Pioneer, display koliko znam ne, samo za Alpine, a ni taj ne radi sa svim Alpine radijima...

NA toj multimediji sto imas sada, sto se jos moze doplatit na nju?

NA toj multimediji sto imas sada, sto se jos moze doplatit na nju?

Navigacija Pioneer (koristi Here mape), kamera i mislim da je to to. Sve ostalo ima (BT, USB, iPod/iPhone, Spotify, aux), svira Divxe DVDe, stajaznam. Jedino TV nisam nasao da ima.

Edit: ima i DVB-T2 HD modul za kupit.

Bome dosta. Nevidim taj model kod njih nego model ispod. NIsi htio Alpine? Predpostavljma ako zelim na takvoj multimediji i tv i navigaciju onda moram jos investirati za module :D

zaboravi alpine.imao sam u corsi onoj novoj za natjecanja 2013te 

alpine nve 300

alpine tue dv150

alpine iva 511rb

I jos neke gluposti... Tad samo te 3 stvari bile su dosta vise od 2000€...i sve to ku**c...

Vise se isplati uzet pajo multimediju, kupit android za to...i imas sve na ekranu...od sve dijagnostike , do navi kakve hoces i svih cuda jer je android kao mob... Mjenjas i listas sve po ekranu, a zvuk bacis na amp standardno. 

Ja razliku alipne to sve i na paji nisam vidio...stim da za alpine multimedije ti treba obavezno proc zvuka da imas opcije dodatne inace je kk imas 3 4 postavke...dok pajo nudi vise. Svako zna svoje.al dugo sam bio u tim vodama i dade se za puno manje imat nesto sex ??.

Alpine se zbog tog ogradio da ti za sve trebaju moduli..a bankrotiras dok to kupis, a to sve mozes imat za 4 komada u jednom.

zaboravi alpine.imao sam u corsi onoj novoj za natjecanja 2013te 

alpine nve 300

alpine tue dv150

alpine iva 511rb

I jos neke gluposti... Tad samo te 3 stvari bile su dosta vise od 2000€...i sve to ku**c...

Vise se isplati uzet pajo multimediju, kupit android za to...i imas sve na ekranu...od sve dijagnostike , do navi kakve hoces i svih cuda jer je android kao mob... Mjenjas i listas sve po ekranu, a zvuk bacis na amp standardno. 

Ja razliku alipne to sve i na paji nisam vidio...stim da za alpine multimedije ti treba obavezno proc zvuka da imas opcije dodatne inace je kk imas 3 4 postavke...dok pajo nudi vise. Svako zna svoje.al dugo sam bio u tim vodama i dade se za puno manje imat nesto sex ??.

Alpine se zbog tog ogradio da ti za sve trebaju moduli..a bankrotiras dok to kupis, a to sve mozes imat za 4 komada u jednom.

Kad kazes kupit android za to mislis na sto? Mobitel ili?

Jel tv moze radit u voznji tipa ako suvozac zeli gledat?

Kad kazes kupit android za to mislis na sto? Mobitel ili?

Jel tv moze radit u voznji tipa ako suvozac zeli gledat?

Frend frik narucio sada android s ebaya doso u tjedan dana i modificirao...i cudima ga napucao i sve moguce sto pozelis ima...a sve preko erana od pajo ekrana 2din. Ostala mu i rikverc kamera, stavio 2 3 navigacije gore , cukica more na zaslonu, samo lista ekrane , surfa u voznji ima wifi bt sve zivo...pusta s youtuba, i slusa sve to na audison komplet setupu od lrx 5 kanalca i voce komplet ozucenjem. Perverzija sve to. i gledaju svi sve normalno. :) 

tv radi normalno na kolko hoces god ekrana kao i sto se spotovi vrte...

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.