Jump to content

Clio MK1 - prednji i zadnji most


theman.e4

Recommended Posts

Pozdrav

Imam u planu u dogledno vrijeme slagati clio williams iz clia mk1 1.4, naravno to nebi bila replica williamsa za na cestu nego auto za osobni gušt, track day, poneku utrku i tako dalje, s obzirom da su williamsi i 1.8 16v skupi ko zlato razmišljam o tome da si doma složim jednog od clia 1.4. Inače išao sam gledati onog clia 1.8 16v koji se trenutno prodaje(plavo žutog koji se prije možda 7-8 godina vozio po utrkama autoslaloma i brda, mislim da je vozač bio Dario Serden) i mogu reći da za taj auto nebi dao ni 1000kn jer od njega nema koristi nikakve. Shvativši da ću jako teško naći neki williams i 1.8 16v koji je u dobrom stanju i da ne košta ko zlato(nebitno da li je cestovni ili trkači) odlučio sam da mi je možda pametnije slagati si doma jedan ako to nije neki veliki problem, a barem ću znati kako je napravljeno i šta je napravljeno. Pa imam dva pitanja u vezi njega za koje nigdje nisam našao 100% siguran odgovor .

Prvo, da li ima razlike u prednjemu mostu između 1.8 16v modela i običnoga 1.4? Jer za 1.8 16v znam da motor F7R iz williamsa paše na vidu i još bitnije da se može proširiti prednji trag kotača zamjenom vilica,amortizera, ARB-a i poluosovina. Jer koliko znam razlika u prednjem mostu 1.8 16v i williamsa je to da je williamsov jači i nešto teži, ali mene samo zanima da li onda 1.4 ima isti most kao i 1.8 16v jer mi je bitno da na njega mogu namontirat f7r motor te proširit trag kotača da bude kao na williamsu.

Drugo pitanje je zadnji most. Odiza 1.8 16v i williams imaju isti trag kotača dok ostali modeli imaju uži, barem 1.4 koji mene zanima. Ono što me zanima je kako dobiti zadnji trag kotača kao williams, da li promjenom komplet mosta sa onim od 1.8 16v ili williamsa ili ima i neko drugo rješenje.

Eto, to bi bilo to, nadam se da nisam bio pre opširan. :jez::)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.