Jump to content

Laguna 3 grandtour 2.0 16v


bura2

Recommended Posts

Pozdrav

Nedavno sam postao ponosni vlasnik Laguna 3 grandtour 2.0 16v 2009g sa plinom . Za sada sam jako zadovoljan sa autom ali imam par pitanja.

Susjed mi ima isto takvu lagunu samo je njegova GT. Kad sam neki dan izlazio iz dućana primjetio sam da mi je prednji kraj nekako visok. Došao sam doma i na susjedovoj laguni prednji kraj je dosta niži od mog i odmah puno ljepše izgleda. Zanima me radi čega je to i jel se to može nekako zamjeniti.

I još jedno pitanje

Htio bi si ugraditi kuku pa me zanima ako nađem polovnu sa atestom i sam si ju ugradim jel mi kuka može proći na tehničkom?

Ako netko ima kuku nek mi slobodno javi :)

Hvala

 

20170208_105142.jpg

Link to comment
Share on other sites

GT Line je "sportska" oprema i susjedov je zato nizi (zbog drukcijih, kracih federa), a i sam branik je drukciji dizajnom pa izgleda jos nize i agresivnije.

Najjeftinija, tj. optimalna opcija ti je spustanje auta kracim federima (ili od GT line opreme il aftermarket tipa H&R, Eibach itd), to te kosta 1000-1500kn, a skuplja je to plus ganjanje GT line branika. To povlaci za sobom i zadnji branik i mozda malo vise akcije kod pripasavanja, a k tome ide jos i lakiranje.

Gewinde il neko agresivnije spustanje (vise od 2-3 cm) ne bi nikak preporucil da ne narusis perfektnu udobnost.

Link to comment
Share on other sites

Nebi pretjerivao, mislim da 3cm bi bilo i više nego dovoljno. A jel bi te opruge stavljao samo na prednji kraj? Zadnji kraj mi i ovako izgleda dovoljno nizak.

Link to comment
Share on other sites

prednje samo nemožeš kupiti, možeš kupiti eibach pro kit, spušta cca 3 cm +/-

auto je ljepši i bolje drži, udoban možda i više nego sa original oprugama.

a tebi je možda zadnji niži i zbog samog spremnika plina 

a za kuku, probaj pitat za novu s ugradnjom, nebi smjela biti skupa i miran si oko papira i instalacije

 

Link to comment
Share on other sites

Tako je, nikak samo prednje... sve 4 obavezno. Meni je moj u odnosu na GT Line (ali Megane, ne Laguna) pao za 1,5-2 cm... jer je GT Line vec u startu malo nizi. S time da je iza manje pao (mozda 5 mm manje nek naprijed). Preporucam opruge za minus 3 cm. :dobroje:

 

Link to comment
Share on other sites

Sad sam baš mjerio od gume do blatobrana i razlika je ogromna. Na zadnjem dijelu između gume i blatobrana je cca 5,5cm a na prednjem je 9,5cm.

Evo još par slika, uzeo sam komad plastike širine 5,5cm i vidi se ogromna razlika između prednjeg i zadnjeg kraja.

Ako bi uzeo sve 4 opruge bojim se da bi mi zadnji kraj onda bio prenizak.

20170208_161955.jpg

20170208_162015.jpg

20170208_161223.jpg

Nekako mi se to ne čini normalno, bilo bi mi logično da je zadnji kraj malo viši radi tereta.

Link to comment
Share on other sites

pa atmosferski vuče porijeklo od nissana,nema hidropodizače dok turbo je renaultov sa ,a time i otporniji na vsr al pošto si nedugo vlasnik,pretpostavljam da nemaš dovoljno povratnih informacija.

inače kolko ima km na plinu?

Link to comment
Share on other sites

Na plinu je prešao 20tkm.

Nemam pojma o čem pričaš :) A a kako da saznam te informacije i čemu su bitne?

Edited by bura2
Link to comment
Share on other sites

pa ovako..vsr(Valve Seat Recesssion)..izgaranje ventila i  upuštanje u sjedište ventila...ako smjesa plina i zraka nije dobro podešena,siromašma smjesa uzrokuje više temperature izgaranja pa samim time dolazi i do izgaranja ventila...a ventili na tvom motoru su osjetljiviji jer su tanji od onih sa hidropodizačima,a tanji su da bi se motor lakše zavrtio i da bi se osigurala dugotrajnost nepotrebnog podešavanja ventila...dok hidraulički imaju automatsko podešavanje zazora vetila i zazor bi teoretski trebao biti uvijek isti..l

laički napisano sve ovo...e sad ako želiš provjerit stanje svojih ventila..ima majstor koji to provjerava osciloskopom..pa se može vidjet kakvo je stanje..

Link to comment
Share on other sites

jesi na ravnom mjeril? stvarno imas "gliser look"...

mislim da je meni oko 3-4 cm, nakon spustanja... inace  bi bilo nekih 6-7 cm normalno, kod tebe sve naopacke.

Link to comment
Share on other sites

Posto renaultu pucaju opruge, i ostalim markama...provjeri da ti kojim slucajem iza nisu prosle. Ja sam na meganu 2 skino pred 4 5 godina 3 potrgane od 4 na autu.sad je na eibachu i preporod nakon tvornickih. Da sam tada znao sto sad znam, uzeo bi h&r mu , na clio 197 sam prosle godine imao h&r i super su :) , i za trenutni auto sam uzeo iz njemacke h&r i dosta su povoljne cijene. Mislim da bi s postarinom eibach/h&r mogo uzet za 120-140€.

 

Mene za moje h&r su kod nas trazili 3300 na ebayu 3200 , a ja ih uzo sa postarinom iste za 140€ na akciji u de. Kliknuo i za 2 dana bile doma ;) . ako ti treba prosljedim link pa prelistaj. ??

Edited by Vox2
Link to comment
Share on other sites

Danas bas idem kod mehaničara da ga digne na dizalicu i da pogledamo šta bi bilo. Kad brže naletim na ležeči onda mi dosta jako lupi, i ne mogu ocijeniti od kuda lupa, nekad mi se čini da je naprijed a nekad otraga a na kraju može biti da su naprijed i otraga popucale opruge :)

Link to comment
Share on other sites

nazad su ti vrlo verovatno pukle opruge.. a napred, ako nisi prvi vlasnik, mozda je neko promenio i stavio od diesela, pa je zato tako visok.

Inace Renault ima opruge koje kao da su od putera pravljene.. Mekane i pucaju, ne mogu docekati ni 200.000 km.

Link to comment
Share on other sites

Meni je auto bio 4 il 5 g star i 70tkm imao kad su pukle opruge.doma na dvoristu.mama sjela u auto .ide se okrenuti i nešto opali haha. Ono tata pogled ispod i komad opruge.imam slika od prednje i zadnje..neke od njih. Lol

20150322_141643_HDR.jpg

20150311_093715_HDR.jpg

Edited by Vox2
Link to comment
Share on other sites

Bio sam kod mehaničara i nije ništa puknuto. Izgleda da su opruge mijenjane ali da su krive stavljene. Kad smo ih krpom malo obrisali ( baš lagano ) bio je crni lak i baš se sjajilo, mislim da orginalne se nebi tako sjajile nakon 7 godina a možda se i varam, nisam siguran.

Link to comment
Share on other sites

E još jedno pitanje, imam navigaciju u autu i zanima me jel moguće spojiti neki usb modul tako da mogu slušati muziku s usb-a.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da nemam. Kad sam spojio mob preko bluetootha ne mogu puštati muziku, ili ne znam namjestiti?

Evo i slike

20170210_175655.jpg

20170210_175728.jpg

Link to comment
Share on other sites

E ovak.

Što se tiče opruga nisam još ništa riješio. Dobio sam savijet da gledam boje na oprugama i amortizerima tako da ustanovim u čemu bi mogao biti problem. Na zadnjim oprugama sam vidio žutu boju na vrhu i na amortizerima je bila neka žuta naljepnica. Na prednjim oprugama nisam vidio nikakvu boju a na amotizerima je bila zelena naljepnica. Jel moguće da je na prednjim oprugama boja negdje iza i da moram skidati oprugu da je vidim?

Bio sam u stanici za tehnički pregled i tamo su mi testirali amortizere i rekao je da su super.

Bojim se naručivati eibach opruge koje bi mi spustile auto za cca 3cm jer mi je zadnji kraj dovoljno nizak pa se bojim da bi bilo prenisko i jel bi bio auto pretvrd sa tim oprugama?

Molim pomagajte 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Naišao sam na informaciju da zamjenske prednje opruge za dizela imaju debljinu opruge 14mm a za benzinca su 13,25mm debljine. tako je bilo na više prozvođača (Blistein, KYB, Bendix itd) Zadnje opruge su orginal.

Razlike u dužini i širini opruge gotovo da nema samo u debljini mesa opruge.

Moje prednje opruge su 14mm debljine tako da su vjerojatno krive stavljene i sad me zanima ako je tako mala razlika u debljini "mesa" opruge hoće li ga dovoljno spustiti. Prednji kraj bi trebalo spustiti cca 4cm.

Glupo mi je kupovati opruge a da na kraju ništa ne napravim.

Pomagajte ako netko ima slična iskustva. :help:

Link to comment
Share on other sites

Sorry, ja ti nažalost ne znam pomoći, no htio sam te pitati ako nije tajna, koliko love si keširao za auto? naime, i sam gledam nešto slično pa me okvirno zanima jer sam malo zvrcajući oglase doživio da su neki teški spustit cijenu za lipu, a neki spuste i do soma eura, pa ne mogu naći okvirnu cijenu za takve aute..

 

hvala unaprijed

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.