Jump to content

1.5dci 103ks, lupanje u motoru nakon promjene turbine


franzi

Recommended Posts

Pozdrav,

imam nejasan problem s autom. Prije 2 tjedna mi je otišla turbina na autocesti, čuli su se zvukovi, turbina se skroz raspala, ali sam se nekako dovezao doma. Turbina reparirana, provjereni uljni kanali, za usis i karter nisam siguran (vjerojatno nisu). Taj motor ima i DPF. Pri testnoj vožnji skužim da auto lošije ide, i nakon par kilometara vožnje počne lupanje i treskanje. Onda je nestalo, pa se opet pojavilo i sad stalno lupa. Nisam ga od tad vozio nego pokušavam naći majstora koji će konzistentno dijagnosticirati kvar, jedan tvrdi da je nešto od turbine podletilo pod ventile, drugi tvrdi da je sigurno dizna, treći tvrdi da su otišli ležajevi na radilici. Nitko nema vremena dijagnosticirati to kako spada.

Ovo je zvuk: https://www.youtube.com/watch?v=NzBWUD8Yfkk Čuje se najbolje izvana, kad se otvori motor zvuk nije toliko izražen, čini mi se da dolazi s vrha motora. Više je onako metalan, nego duboki kao kad radilica ode.

Mišljenja? Npr ovdje je radilica: https://www.youtube.com/watch?v=FKKduDlZ1mU Ali nije baš takav zvuk, manje je izražen.

Link to comment
Share on other sites

Evo još malo: https://www.youtube.com/watch?v=m-HTIZ8JC7g

Ja bih prvo provjeravao radilicu i ležajeve, ali dođe mehaničar i uvjerava me da je stoposto dizna...

Isprike na više postova zaredom, ne vidim kako se editira. Htio sam još spomenuti da na 2000 okretaja počinje tresti kad se dodaje gas.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.