Jump to content

Megane II 1.9 dci problem s glavom motora


josip-zg

Recommended Posts

Pozdrav!

Nakon što sam svima hvalio svoj Megane II 1.9dci 88kw 2004.g dogodio se prvi veći kvar na 250.000km. Naime pukla je remenica radilice i kanalni remen se podvukao pod zubčasti i dalje je priča poznata.... Otišla su na glavi 4 ventila i 6 podizača (mijenjam svih 8, tako su mi preporučili) te remenica bregaste osovine. Sve dijelove sam našao jako brzo i stvarno povoljno osim tih podizača ventila. Dal je netko imao sličan kvar/problem...naime auto je 8v i nema te hidopodizače već obične. Čak i u Baotiću mi ne znaju reći po broju šasije koji idu jer imaju raznih "visina" od 7.550 do 8.150mm. Ako je netko od Vas to mijenjao molio bih pomoć da mi kaže gdje je to i kako uspio riješiti. 

20170802_125316.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tko ti je rekao da nema hidro podizace?

Jer ovo JE hidropodizac na slici, imas ih kupiti u svim trgovinama autodijelova, ja sam ih mijenjao kad sam radio starom na laguni motor, uzeo ih u lokalnom tokic parteneru. Ne sjecam se koliko kostaju ali nisu skupi, ako je bas potrebno mogao bi naci racun..

Preporucam ti da promjenis svih 8 ventila, svih 8 vodilica i svih 8 hidropodizaca, neka provjere i pofrezaju dosjede ventila i ostalo sta treba jer sad ti je prilika kad je sve dole.

Provjeri bregove na bregastoj, "lezaje"  na bregastoj i lezista u glavi kao i najtanji dio di su hidropodizaci jer tamo znaju biti puknute glave, to nije neki problem ali ja sam tu glavu stavio van upotrbe jer sam imao dvije..

Sretno!

Link to comment
Share on other sites

Tko ti je rekao da nema hidro podizace?

Pogledaj malo bolje,ovo je obican kalibrirani podizac jer nema kanal za ulje na sebi.Zato i daje dvije dimenzije.

Mislim da se podesava 0,20 usis i 0,40 ispuh ali za ostalo napisano sto treba zamijeniti se slazem.

Link to comment
Share on other sites

Imas pravo.

Na mobitelu sam pa nisam bas obracao paznju..

Link to comment
Share on other sites

Ovi se narucuju po mjeri, kad se ispita zazor, ima ih nekoliko redova velicine, od 7.550 do 8.150.

Edited by direstraits
Link to comment
Share on other sites

Dečki hvala! Riješiti će čovjek koji će obrađivati glavu jer se naručuje po zazoru kako je "direstraits" rekao kada se vidi koliki trebaju biti. Bregasta je ok ali se uspjela potrgati remenica bregaste. U srijedu je auto gotov pa ćemo vidjeti kako će raditi. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.