Jump to content

Škripanje cviljenje lupanje


Managarium

Recommended Posts

Pozdrav
Riječ je o Scenicu I ph2 dCi. Naime, imam dva problema. Prvi je da mi se čuje glasan klik kada zaokrenem sa volanom puni lijevi ili desni. Točnije, taman kojih 5 cm prije zaokretanja do kraja čuje se glasni klik. Jel to ima veze s letvom volana, pošto znam da je to na njima mana? Taj klik se samo čuje dok je vani toplo, po zimi ne.
Drugi problem imam, kada ga natočim i u rasponu od punog rezervara pa do negdje otprilike 2/3 kapacitete , auto mi škripi ko blesav. Konkretno dok pređem preko grabe, zakrpane ceste ili u zavoju, imam osjećaj ko da negdje napred guma cvili. To cviljenje i škripanje bih opisao kao dok gledate neki film gdje je radnja na jedrenjaku pa se čuje ono škripanje drva dok brod valovi nose. To mi se je počelo događati prije par mjeseci, a čuje se jedino dok je vani toplo/ vruće i zvuk dolazi odnapred. Radi svojeg posla putujem i po noći tako da onda nema toga škripanja, samo dok je sunce i vruće. Jel bi to mogli biti amortizeri ili nekaj drugo?
Hvala

Link to comment
Share on other sites

Amortizeri,ležaji amortizera,opruge,seleni....treba ih sve kvalitetno pregledati.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meni nakon što je mehaničar promjenio upčasti, čuje se neko škripanje prilikom paljenja auta, pokretanja, mijenjanja brzina 1-2-3, i kad ubacim u rikverc. Nekad nakon 10ak km se čuje dosta slabije. 

Da nije do nosača motora? Da li mehaničar prilikom zamjene zupčastog mora dirati nosače motora?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.