Jump to content

Megane 1.6 16V 2005. servis i općenito održavanje


P.E.A.R.L. W.H.I.T.E

Recommended Posts

Kako nisam mogao naći redizajn i 1.9 dCi s malo km po meni prihvatljivoj cijeni, a naletio na na dosta povoljan primjerak 1.6 16V, doduše sa trojim vratima ali u salonu (Nissan salon) za meni prihvatljivu cijenu odlučio sam ga otići pogledati i realizirati kredit. Dok još nisam išao u banku, htio bi se malo raspitati što se tiče dijelova i održavanja, premda bi auto trebao biti servisiran ne želim škrtariti nego ću rađe uzeti par sto eura više pa promjeniti ako ima nešto što stradava.

Auto ima 150 000 km skoro pa ravno (par km preko), sav je tvornički, 15 cola čeličane sa 195/65 gumama gore. Uz standardno da se odmah promjeni filter ulja i ulje, više sam zainteresiran za neke stvari koje bi bilo dobro pogledati. Auto je 2005. godina, prije redizajna pa se bojim neki problema s elektronikom koje su imale prva godišta proizvodnje. Pročitao sam da bobine vole odlaziti relativno brzo. Osim izlizanih rukohvata iznutra, zanima me samo ovjes, mehanika i elektrika potrošni dijelovi koje je dobro prekontrolirati i preventivno promjeniti. Nemam namjera raditi velike zahvate na autu što se tiče stajlinga i tuninga, samo veće felge u proljeće i malo ukrutiti ovjes, spustiti par cm i to je to. 

Sami salon ne nudi garanciju na vozilo i registracija je još 2 mjeseca.

Da li netko zna može li se upisati 225/45 R17 na ovaj model, po stranicama tipa Michelin, Pirelli, itd. sam vidio dimenziju 205/50 R17 samo za 1.6...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.