Jump to content

alternator problem


wildD

Recommended Posts

Da li je imao tko problema s alternatorom ? 2.0dci 110kw, alternator je 210A. Nosio sam ga električaru i nitko ne želi to slagati jer kao nema kvalitetnih dijelova za njega, evo ja to ne mogu vjerovati da je uistinu tako. Ako netko ima iskustva nek mi pomogne, hvala

Link to comment
Share on other sites

Kakvi su problemi s alternatorom?

Edited by kristijan1710
Link to comment
Share on other sites

alternator ne puni, to je sve što znam i znam da novi košta 4200kn

Bio je kod kajfeša i rekao je da će ga ispitati al da ga neće slagati...Na kraju ga nije ni ispitao, tak da ništa više od toga osim da ne puni ne znam

Link to comment
Share on other sites

Mog je Mahović reparirao prije 3-4 godine i dan danas dela ko novi

Isto 2.0 150KS

Edited by morrak
Link to comment
Share on other sites

 

Servis Mahović, Velika Jazbina ("selo" prema Sloveniji od Samobora). Tamo servisiram sve obiteljske Renaulte godinama. Pristojne cijene, sve se može dogovoriti, a vlasnik je bivši voditelj servisa u Roci. Je da iz Zagreba moram potegnuti malo, ali na išta konkretnije od promjene ulja mi se isplati jer osim dobrog posla bude jeftinije

 

https://www.mojkvart.hr/Samobor/Autoservis-automehanicar-autolimar-autolakirer/Auto-servis-Mahovic/AUTO-SERVIS-S40616

(Ako nekom smeta link, ovo je prvo Google izbacio)

Edited by morrak
Link to comment
Share on other sites

idem potražit broj pa ću nazvati

 

EDIT: evo kaže da se oni ne bave s tim

Edited by wildD
Link to comment
Share on other sites

Na starom autu sam reparirao alternator kod prvog autoelektričara u Dubravi preko puta McDonaldsa. Mislim da je to Štefanek. Alternator nije punio. Napon je bio 13.5V ujutro na hladno i kako se motor grijao pao bi ispod 13V, a u visokim okretajima bi se palila lampica alternatora.

Promijenio je vjerojatno sve osim kučišta, osovine i špula (diode, četkice, kolektor...). Izašlo me 600kn, auto je bio gotov isti dan, a napon super stabilan.

Link to comment
Share on other sites

nisam imao vremena biti bez auta pa sam kupio rabljeni za 1200kn ( jedan od jeftinijih obzirom da ih jako malo i ima za prodati )

u međuvremenu je moj prijatelj našao tipa koji mu ga je reparirao sa dijelovima iz engleske ( nije made in china ), pa ukoliko nekome treba, prodao bi repariranog na novo složenog jer nemam živaca skidati ovog kojeg sam već namontirao.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.