Jump to content

K: grlo, konektor H7


frenchkey

Recommended Posts

Ako ima netko da bi mi prodao s razbijenog fara H7 grlo sa metalnim šeširićem za učvršćenje. Odgovara i sa nekih drugih automobila, ne mora biti Renault. Dakle, ako je netko razbio svoj i stavio novi far ovo mu sigurno ne treba

 

20171014_110021.jpg

20171014_110026.jpg

Link to comment
Share on other sites

Keramička sam svojevremeno u Tokiću kupio. Solidna gradnja.

Edited by filipbabok
Link to comment
Share on other sites

Ima na ebayu i Tokiću, ali to su univerzalni i ne sjedaju na onaj metalni šeširić pa je pothvat staviti žarulju ispravno u far i stisnuti je. Takav sam jučer stavio, ali nije to to. U originalno grlo ubodeš zarulju i jednom rukom iz položaja 9h zaokreneš u 12h (ako kužite sistem učvršćivanja) jer metalni prsten, grlo i žarulja budu jedno tijelo.

Kod univerzalnih ovaj metalni prsten pleše oko grla te i kad ga nekako zaokreneš na pravo mjesto moraš još rukom okretati žarulju malo lijevo ili desno dok  ne sjedne u pravi položaj. To je još i lako dok je far na stolu, ali na samom autu živa muka.

Na slici je taj univerzalni pa usporedite sa originalom na drugoj slici, predhodni post.

1162812_BB_00_FB.EPS_1000.jpg

Edited by frenchkey
Link to comment
Share on other sites

da se premjestiti ali univerzalac nema one zakačke sa strane i ne može se učvrstiti. Onda prvo treba namjestiti žarulju u grlo, pa taj retainer, pa ubosti grlo. Dovoljno komplicirano i za montažu na stolu (kako sam i napravio) a kamoli na Scenicu. Nije da se ne može ali pokušao bi nabavit original

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.