Jump to content

Problem sa zadnjom radnom kočnicom


bodo

Recommended Posts

Pozdrav!

Molio bih nekog od koplega za pomoć,naime vraćen sam sa tehničkog pregleda zbog nejednake sile kočenja zadnje kočnice lijevi kotač 920N desni kotač 1980N.

Znači razlika preko 50%, skinuo kotač tj tromlu naoko sve izgleda uredu nema masnoce oko cilindra skare se pokrecu nisu zapekle neznam u cemu bi mogao biti problem

Ako neko ima sličnih iskustava molio bih pomoć

Link to comment
Share on other sites

Kod takve razlike, to bi se trebalo pod rukom osjetiti. Auto na dizalicu i pokušaj rukama okretati oba kotača uz dizanje ručne zub po zub. Čisto da se za početak uvjeriš da razlika stvarno postoji.
Malo pošmirgaj doboš iznutra i sve operi brake cleanerom. Ako postoji zub na dobošu, poturpijaj ga.

 

EDIT: propustio da se radi o radnoj, a ne ručnoj. Onda mogu preporučiti samo šmirglanje i čišćenje :)

Edited by borny
Link to comment
Share on other sites

Ok, hvala na odgovoru budem probao pa ponovno na tehnički drugačije ne mogu znati da li sam sta uspio napraviti.

Link to comment
Share on other sites

Ako bude i dalje problema imam ti zadnje kompletne doboše od megana 1 ph2, znači pakne, cilindre sve.. Meni je izvrsno radilo, išlo bi za neku simboličnu cijenu

Link to comment
Share on other sites

Evo napokon problem riješen,dakle nakon skidanja feroda cilindar se nije bas najbolje pokretao pa sam ga zamijenio novim.

Naravno uz puno muke odvrtanje lajtunga kako to inače ide al eto rezultat ujednačena sila kočenja i prolazak na tehničkom.

Hvala kolegama na savjetima,znam da bi trebalo i drugi zajedno mijenjati al zbilja nisam imao više ni volje ni snage za to.

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.