Jump to content

Stražnji brisač


miki ZD

Recommended Posts

Imam problem sa stražnjim brisačem,kada ga upalim i odmah ugasim ono samo da jednom obriše staklo,on nastavi mahati još 11 puta,

da li je netko imao sličnih iskustava ili zna kako bi ovo riješio. 

Link to comment
Share on other sites

centralna jedinica koja upravlja električnim uređajima u autu.

Na njoj su ti osigurači i releji. 

Laički rečeno dešava se slijedeće. Kad upališ zadnji brisač, onda na ručici samo pošalješ signal prema releju na UHC ploči koji onda pošalje struju prema motoru stražnjeg brisača. U njemu su eventualno "upisani" neki načini ponašanja koje uređaj odrađuje sam bez tvog angažmana. 

Naprimjer, ti samo kratko upališ zadnji brisač i odma ugasiš (vratiš polugicu na nulti položaj) , a brisač odradi cijeli krug i vrati se na početnu poziciju, ne stane na poziciji kad si ti vratio prekidač zadnjeg brisača na nulu. Očito se nešto desilo sa tim dijelom UHC-a i zato ti brisač odradi još 11 puta. 

Možda je relej koji upravlja zadnjim brisačem crko ili se nezgodno prespoijo. Ili je na UHC ploči došlo do nekog hladnog lema (mikroprekida) pa onda imaš ovaj problem.

 

Link to comment
Share on other sites

Problem je što su mikro releji na UHC-u i ne mogu se mijenjati samo tako tj.pre rizično je lemilicom ili puhalom ici skidati jer je sve jedno na drugom. Opcija je ako je do releja stari prebrikati na novi normalni relej koji je van UHC-a.

Kod člana Scenic tako je napravljeno za žmigavce npr.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.